Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ Παράταξη ψάχνει με αγωνία τον εκφραστή της.


Όλοι οι παροικούντες στη ΝΔ μιλάνε για ΕΝΟΤΗΤΑ, αλλά κανείς δεν εξηγεί τι ακριβώς εννοεί. 
Μερικοί χρησιμοποιούν τον όρο διότι πιστεύουν ότι αυτό θέλουν ν΄ακούσουν οι αγνοί οπαδοί του κόμματος (οι οποίοι, δυστυχώς, δεν προβληματίζονται άν ο τίτλος εκφράζει σήμερα αυτό στο οποίο πιστεύουν). 
Άλλοι τον χρησιμοποιούν βάζοντας μπροστά ένα αλαζονικό "Εγώ δεν θα αφήσω να διακυβευθεί η ενότητα του κόμματος". Και τέλος είναι εκείνοι που λέγοντας ¨ενότητα" εννοούν την υπακοή στην κυριαρχία της δικής τους "διαχειριστικής ομάδας" .
Ενότητα στην πολιτική είναι κοινή ιδεολογία, κοινά πιστεύω, κοινές αρχές, κοινές ευαισθησίες, ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ και ΚΟΙΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ...


Η ενότητα δεν είναι ταμπέλα, είναι ουσία.
Η ΝΔ ξεκίνησε με το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να εκφράσει τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και να οδηγήσει την πατρίδα μας στον 21ο αιώνα. 
Το όραμα αυτό από πολλούς υπηρετήθηκε (με επιτυχία ή όχι δεν έχει σημασία) και από αρκετούς υπονομεύτηκε διότι δεν εξυπηρετούσε τους προσωπικούς τους στόχους. 
Θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί ότι το "οραμα" άντεξε μέχρι το 2009.
Στο μεταξύ ο κομματικός μηχανισμός είχε καταληφθεί από θιασώτες της παρακμής στην οποία είχε βυθιστεί η ελληνική κοινωνία. 
Ο λαϊκισμός, ο ατομισμός, τα "νέα ήθη", η αντιγραφή οργανωτικών προτύπων της αριστεράς και η εξασθένηση ενός εθνικού, κοινωνικού, δημοκρατικού και φιλελεύθερου οράματος απομάκρυναν τους πολίτες. 
Η μεθόδευση, τα επικοινωνιακά κόλπα και το χειροκρότημα αντικατέστησαν την ευθύνη, την αλήθεια και το όραμα.
Στο μεταξύ η κοινωνία προχωρούσε μπροστά. 
Οι νέες γενιές ένοιωθαν την παρακμή που τους περιστοίχιζε και απομακρύνονταν όλο και περισσότερο από το πολιτικό σκηνικό. 
Η αστική τάξη, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, οι πολίτες της προόδου, της ανοχής και της κοινωνικής ευαισθησίας, άρχισαν να αισθάνονται τη συνειδηση τους να επαναστατεί. (Κι αυτοί δεν ήταν μονάχα οπαδοί της ΝΔ...). Συνεχίζουν να ψηφίζουν, όχι όμως διότι πιστεύουν.
Η Ελλάδα χρειάζεται μία ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ. Με όραμα, με άλλη νοοτροπία. Χρειάζεται αλήθεια, κοινωνική συσπείρωση σε κοινούς στόχους, εντιμότητα, ισοπολιτεία, αξιοκρατία, πίστη στις δυνατότητες και ικανότητες του λαού μας.
Η Ελλάδα χρειάζεται ΡΗΞΕΙΣ με την παρακμή, τους εκφραστές της και τις μεθοδεύσεις τους. Μην ζητάτε να ρίξουμε το καινούργιο, το αγνό, το δυνατό και ελπιδοφόρο μέσα στο σιλό με το σάπιο σιτάρι. Θα σαπίσει κι αυτό. Οι σκουριασμένοι μηχανισμοί δεν αντικαθίστανται διότι ισχυρίζονται ότι άν το κάνεις "Θα απειληθεί η ΕΝΟΤΗΤΑ"
Κι όμως ΕΝΟΤΗΤΑ ουσιαστική υπάρχει στην κοινωνία. 
Είναι τα εκατομμύρια εκείνα των πολιτών που νοιώθουν προδομένοι, εγκαταλελειμμένοι, άστεγοι. Κι όμως τους ενώνει το κοινό όραμα
για την πατρίδα, την κοινωνία, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και η αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους.
Είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ Παράταξη που ψάχνει με αγωνία τον εκφραστή της.



Θόδωρος Κασσίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: