Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Πως οι Ρώσοι βομβάρδισαν διυλιστήριο πετρελαίου των Τζιχαντιστών!


Συγκλονίζει το βίντεο που έδωσε σήμερα στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας που δείχνει ένα ολέθριο βομβαρδισμό διυλιστηρίου πετρελαίου των Τζιχαντιστών από τα Ρώσικα μαχητικά!

Αυτό θεωρείται και ένα ισχυρό πλήγμα στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών καθώς όπως φαίνεται και στο βίντεο...
αρκετά τμήματα του διυλιστηρίου, πραγματικά τινάχτηκαν στον αέρα!

ImageHandler
Το ισχυρό αυτό πλήγμα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης του Ρώσου προέδρου να εντατικοποιήσει τις επιδρομές εναντίον του ISIS έπειτα την αποκάλυψη στοιχείων που επιβεβαιώνουν πως η τρομοκρατική οργάνωση έριξε το αεροσκάφος της Metrojet πριν μερικές εβδομάδες αλλά και μετά την επίθεση στη Γαλλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθές η ρωσική πολεμική αεροπορία έλαβε εντολή να πλήττει βυτιοφόρα που μεταφέρουν προϊόντα πετρελαίου από τις ζώνες που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσε ο στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ.
Σύμφωνα με τον διοικητή των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία, έχουν ήδη καταστραφεί 500 βυτιοφόρα στη Συρία «τις τελευταίες ημέρες».
Το ISIS ελέγχει τα περισσότερα πετρελαϊκά κοιτάσματα στη Συρία και το λαθρεμπόριο πετρελαίου αποφέρει σημαντικά έσοδα στην οργάνωση. Με βάση μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο στην εφημερίδα Financial Times, το λαθρεμπόριο πετρελαίου αποδίδει στους τζιχαντιστές 1,5 εκατ. δολάρια ημερησίως όταν η μέση τιμή του αργού ανέρχεται στα 45 δολάρια το βαρέλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: