Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ! Το σενάριο που… παίζει τις τελευταίες ώρες και κάνει την κυβέρνηση να τρέμει


Τελικά μάλλον τα δύσκολα δεν πέρασαν… Τελικά μάλλον τα δύσκολα είναι μπροστά

Κι αυτό γιατί το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί μόλις τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη θα είναι η συνεννόηση με τους δανειστές...


Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αυτό που ανησυχεί το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι μήπως στο μυαλό ορισμένων ακραίων ευρωπαϊκών κύκλων στην Ευρώπη υπάρχει διάθεση για συστηματική υπονόμευση και εν τέλει ναρκοθέτηση της ελληνικής προσπάθειας ώστε μέχρι τον Μάρτιο να τεθεί θέμα διακυβέρνησης της χώρας. 
Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν για παράδειγμα την επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι φρόντισαν να υπενθυμίσουν τις τελευταίες ημέρες την παρουσία τους και να αφήσουν να εννοηθεί ότι αναμένουν σύντομα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με τους ίδιους πάντα φυσικά στο προσκήνιο.
Αυτό που φοβούνται δηλαδή είναι αν μέσα από τη διαρκή φθορά κατά την εφαρμογή του μνημονίου το επόμενο διάστημα, οι πιστωτές τελικά το Μάρτιο θέσουν θέμα συνολικής αμφισβήτησης της ικανότητας της παρούσας κυβέρνησης να υλοποιήσει τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Σε αυτή την περίπτωση, ο στόχος των δανειστών προφανώς θα είναι να προκύψει πολιτικά θέμα, με την αναζήτηση νέου κυβερνητικού σχήματος με νέες συμμαχίες. Σε ένα τέτοιο σενάριο εντάσσονται οι φήμες που αρχίζουν να κυκλοφορούν περί αλλαγής στη σύνθεση του κυβερνητικού συνασπισμού ή ακόμα και οικουμενικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: