Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Ο Φίλης είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης κατά Κουμουτσάκου – Να τον διώξει ο Τσίπρας

Nikos Libertas / SOOC

Τον Νίκο Φίλη κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης χρυσαυγιτών κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μιλώντας στη Λαμία, ο κ. Μεϊμαράκης πήρε θέση για το επεισόδιο εις βάρος του βουλευτή της ΝΔ και ξιφούλκησε κατά του υπουργού Παιδείας, λόγω...
των δηλώσεων που έκανε για την γενοκτονία των Ποντίων, οι οποίες οδήγησαν στο συλλαλητήριο των Ποντίων στο Σύνταγμα, όπου προπηλακίστηκε ο κ. Κουμουτσάκος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να αποπέμψει τον κ. Φίλη.
«Καλά θα κάνει είτε ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει. Αναφέρομαι σε αυτό, γιατί σήμερα που είχαμε συγκέντρωση και παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας στη συγκέντρωση των Ποντίων, αποδοκιμάστηκαν και έγιναν επεισόδια εις βάρος εκλεκτών συναδέλφων και ιδιαίτερα του Γ. Κουμουτσάκου» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:
«Θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο Ν. Φίλης ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα. Και γι’ αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει -και το τονίζω από τώρα- αν μπορεί συνταγματικά, μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση».
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η Νέα Δημοκρατία, εξέτασε το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του κ. Φίλη. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο γραμματέας της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ υπήρχε σκέψη να κατατεθεί πρόταση μομφής στο πρόσωπο του υπουργού Παιδείας, τελικώς αποφασίστηκε η κατάθεση επίκαιρης επερώτησης

Στόχος της ΝΔ είναι «να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να δώσει μια απάντηση για το θέμα του κ. Φίλη, δεδομένου ότι, παρά τις αντιδράσεις και την κατακραυγή του συνόλου του πολιτικού κόσμου, η κυβέρνηση αποφεύγει να τοποθετηθεί επισήμως».
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: