Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Κιμπάρηδες συμπολίτες μου!


Εμείς οι Έλληνες είμαστε έξω καρδιά! Δεν υπολογίζουμε τα χρήματα.
Αυτά έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.
Είμαστε κιμπάρηδες, όπως έλεγαν κι οι γιαγιάδες μου οι Θρακιώτισσες.
 


Σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ των τραπεζών κάψαμε στο τζάκι της διαπραγμάτευσης...
 συμπολίτες και συμπολίτισσες. Είκοσι ΕΝΦΙΑ θα πληρώνουμε για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Αλλά, δεν βαριέσαι! Ένα αστείο η ζωή, που λέει και το τραγούδι…
Είκοσι ΕΝΦΙΑ, επειδή ο κ. Βαρουφάκης θέλησε να ικανοποιήσει το υπερτροφικό του εγώ.
Σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ όμορφα κάηκαν, επειδή ο κ. Τσίπρας νόμισε ότι το θέαμα θα τρόμαζε τους Ευρωπαίους και θα του έστελναν μερικά δισεκατομμύρια ακόμη για να ταΐσει τον κομματικό του στρατό.
Δανειστήκαμε 40 δισεκατομμύρια, τα περάσαμε στο χρέος και τα παραδώσαμε στο ΤΧΣ που τα έκανε μετοχές δανειστών. Μετοχές που η αξίας τους εξαερώθηκε, στην κυριολεξία!
Φίλοι και φίλες, μην έχετε αυταπάτες.
Οι Ευρωπαίοι όχι μόνο δεν τρόμαξαν, αλλά με χαρακτηριστική ηρεμία έβαλαν και τον αναλογούντα τόκο στον λογαριασμό! Έναν λογαριασμό που θα τον πληρώσουμε εγώ κι εσείς. Ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να μας «κουρέψουν» από αυτό το ποσό. Αλλά τι μας νοιάζει εμάς; Εμείς είμαστε κιμπάρηδες! Δεν μας νοιάζουν τα λεφτά!
Μπορεί να πετάξαμε 40 δισεκατομμύρια στη μαύρη τρύπα του χρέους, αλλά κάναμε επιτροπή στη Βουλή για το χρέος. Αμέ! Και φέραμε έναν τύπο που κυκλοφορούσε ξυπόλητος στις αίθουσες του ελληνικού Κοινοβουλίου, στον ναό της Δημοκρατίας, για να βγάζει πύρινους λόγους κατά των άθλιων δανειστών. Νομίζω ότι τον πληρώσαμε κι από πάνω. Αλλά είπαμε! Είμαστε κιμπάρηδες εμείς. Όχι σαν τους τοκογλύφους τους δανειστές μας που μετράνε και το πενηνταράκι.
Χάσαμε σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ, επειδή ο Γιάνης ο Βαρουφάκης πίστευε ότι αυτό ήταν το πυρηνικό όπλο του κατά των Ευρωπαίων.
Τα capital controls δεν ήταν ατύχημα. Ήταν επιλογή. Αλλά εμάς δεν μας νοιάζουν αυτά τα πράγματα. Θα τους ψηφίσουμε και πάλι! Και πάλι και πάλι! Μέχρι να συντριβούν και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις μας στον τοίχο της παράνοιάς μας…
Πάμε δυνατά για την επόμενη ανακεφαλαιοποίηση. Μόνο που η επόμενη θα έχει και κούρεμα καταθέσεων. Και μην ακούτε αυτούς που σας λένε ότι αυτή η ιστορία δεν αφορά εσάς επειδή έχετε φροντίσει να μην διαθέτετε λογαριασμό σε τράπεζα με ποσό άνω των 100.000 ευρώ! Αυτό δεν το ξέρετε μόνο εσείς, το ξέρουν κι οι άλλοι! Αυτό που δεν έχετε συνειδητοποιήσει ακόμη, Κιμπάρηδές μου, είναι το ποιος θα πληρώσει τελικά αυτά τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις.
Αντί επιλόγου, να σας αναφέρουμε αυτό που έγραψε ο φίλος Χάρης Μαθιόπουλος στον τοίχο του στο Facebook: «Πως θα πανηγυριστεί (και θα χωνευτεί) η τρέχουσα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που σφραγίζει την μεγαλύτερη, μέσα σε 2 χρόνια, καταστροφή κεφαλαίων (40δις).
Κεφαλαίων που δανείστηκε και... διαχειρίστηκε (με διαχρονική ασυλία, βλ.αρθρ. 478) το ΤΧΣ, στο όνομα του έλληνα φορολογούμενου, παραιτούμενο και παραιτώντας αναδρομικά κάθε άλλο μέτοχο από το δικαίωμα προτίμησης (κατά παράβαση του Ν.2190), σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου όπου η (όποια) περιουσία των τραπεζών αποτιμήθηκε στο μηδέν.
Με την σύμφωνη γνώμη των ρυθμιστικών και εποπτικών αρχών, εκείνων δηλαδή που είναι ικανοί για κάθε έγκλημα, αλλά δεν βαρύνονται από κανένα».

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: