Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τύμπανα πολέμου: Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος

Τύμπανα πολέμου: Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi κατερρίφθη λίγο μετά τις 10:00 το πρωί από τουρκικά F-16 στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι είναι ρωσικό αεροσκάφος, ενώ όπως τονίζει το Ria Novosti πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι δεν παραβιάστηκε ο τουρκικός εναέριος χώρος. 
Από το γραφείο του Αχμέντ Νταβούτογλου σημειώνεται ότι η κατάρριψη έγινε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού...
το ρωσικό Sukhoi δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις των Τούρκων πιλότων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN Turk τουρκικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν το μαχητικό μετά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.
Το αεροσκάφος έπεσε στα σύνορα με τη Συρία, κοντά στη Λατάκεια. Δείτε το βίντεο:
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η τουρκική Hurriyet οι δύο πιλότοι εθεάθησαν να προσγειώνονται με αλεξίπτωτα, έχοντας εγκαταλείψει έγκαιρα το αεροσκάφος.
Πριν από δύο ημέρες η Τουρκία απηύθυνε σαφείς προειδοποιήσεις μέσω του πρέσβη της στη Μόσχα για την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.
Το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.
Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.

Διαβάστε τι έγραφε η βρετανική Daily Star πριν μερικές ημέρες:Σύγκρουση Τουρκίας – Ρωσίας και Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο φοβάται η Daily Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: