Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

«ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ» Προτροπή σοκ από υπουργό του οικονομικού επιτελείου!


Να μην πληρώσουν τους φόρους τους προς το Κράτος κάλεσε 300.000 Γάλλους ο υπουργός Προϋπολογισμού Κρίστιαν Έκερτ.

Ο Κρίστιαν Εκερτ έκανε αυτή τη δήλωση την Κυριακή το βράδυ, προσπαθώντας να δώσει μία λύση στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ συνειδητοποίησε καθυστερημένα ότι χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα...
αναγκαστούν να πληρώσουν φόρο κατοικίας για πρώτη φορά, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις ότι θα ελαφρύνουν τα φορολογικά βάρη που επωμίζονται.
eckert
Οι φόροι αυτοί προέκυψαν εξαιτίας απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης για σταδιακή κατάργηση των απαλλαγών που ίσχυαν για χήρες και μονογονεϊκές οικογένειες. Η κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα για μήνες, αλλά δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει. Την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου 100 βουλευτές έκαναν έκκληση να σταματήσει η έκδοση των φορολογικών ειδοποιητηρίων, αλλά ήταν ήδη αργά για κάτι τέτοιο.
Έτσι, ο Εκερτ βρήκε τη λύση. Απλά συμβούλευσε εκείνους που δεν είχαν πληρώσει τους συγκεκριμένους φόρους πέρυσι, να αγνοήσουν τα ειδοποιητήρια που μόλις έλαβαν. «Εκείνοι που ήδη πλήρωσαν τους φόρους θα λάβουν επιστροφή, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Εκείνοι που δεν τους πλήρωσαν ακόμη, καλούνται να μην το κάνουν», είπε στο France Info. Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επίσης επιβεβαίωσε ότι αυτός ο «άδικος» φόρος θα «εξουδετερωθεί» σε ό,τι αφορά τη φετινή και την επόμενη χρονιά.
Αναλυτές, όμως, αποδίδουν την κίνηση στον πανικό της κυβέρνησης, λίγες εβδομάδες πριν από τις τοπικές εκλογές του Δεκεμβρίου, στις οποίες οι Σοσιαλιστές κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο πολλών περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: