Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ – «Βλέπει» διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας! Τι λέει για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων – Γιατί μιλάει για …ενίσχυση της κυβέρνησης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αφήνει με δήλωση – βόμβα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει αν σχεδιάζεται συνεργασία με κάποιο κόμμα ή αν υπάρχει «κινητικότητα» βουλευτών.

«Εκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -αντίθετα- είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον», τονίζει χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη και κάνει λόγο για...
«φαντασιώσεις» περί «αριστερής παρένθεσης» στην οποία «επιμένουν ορισμένοι παρότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν».
«Η κοινωνία το αντιλαμβάνεται, παρά τη συστηματική παραπληροφόρηση από μερίδα των media. Και, φυσικά, το γνωρίζουν οι 153 βουλευτές που, συνεπείς στα όσα δημόσια και ξεκάθαρα συμφωνήσαμε -όλοι μας- με το λαό στις εκλογές του Σεπτέμβρη, στηρίζουν τη μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφήνοντας αιχμές για μέσα ενημέρωσης και αποστέλλοντας μήνυμα στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη στο Real.gr αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχει συμφωνηθεί ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη το επόμενο διάστημα.

Ο Β. Λεβέντης, βεβαίως, τάσσεται υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης, ουδείς βεβαίως μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο Αλ. Τσίπρας αποδεχθεί την πρόταση των εννέα σημείων που του έχει καταθέσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ολόκληρη η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στο Real.gr έχει ως εξής:

«Όσο η κυβέρνηση βαδίζει στο μονοπάτι της εξόδου από την κρίση, υλοποιώντας τη συμφωνία με γνώμονα την αναδιανομή των βαρών προς όφελος των αδυνάμων, τόσο θα ισχυροποιείται η θέση της στην κοινωνία.

Αυτός ο βασικός μας πυλώνας αποτελεί αξία ανώτερη από κάθε φαντασίωση περί “αριστερής παρένθεσης”, στην οποία επιμένουν ορισμένοι παρότι τόσες φορές προσπάθησαν να την υλοποιήσουν και άλλες τόσες απέτυχαν.

Και, ασφαλώς, αυτή η αξία υπερέχει των όποιων κομματικών ισορροπιών ή προσωπικών επιδιώξεων. Για αυτό και εκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι –αντίθετα– είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον.

Η κυβέρνηση απέδειξε, ήδη, ότι αντιμετωπίζει τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας με τρόπο αποτελεσματικό, προοπτική οριστικής λύσης και επιβάρυνση των πολιτών υπο-πολλαπλάσια από ό,τι προέβλεπαν όλες οι αναλύσεις. Αυτό έγινε με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό θα γίνει και στο ασφαλιστικό.

Η κοινωνία το αντιλαμβάνεται, παρά τη συστηματική παραπληροφόρηση από μερίδα των media. Και, φυσικά, το γνωρίζουν οι 153 βουλευτές που, συνεπείς στα όσα δημόσια και ξεκάθαρα συμφωνήσαμε -όλοι μας- με το λαό στις εκλογές του Σεπτέμβρη, στηρίζουν τη μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: