Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Το λάθος που κάνετε στο λούσιμο και καταστρέφει τα μαλλιά σας

Η διαδικασία που ακολουθούν οι περισσότεροι στο λούσιμο είναι πολύ συγκεκριμένη: μασάζ σε βρεγμένο κεφάλι με σαμπουάν, ξέβγαλμα και σκούπισμα με την πετσέτα.
Μπορεί να ακουστεί παράδοξο το τελευταίο βήμα όμως, μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τα μαλλιά σας.
Σύμφωνα με την κομμώτρια των επώνυμων, Monae Everett, το στέγνωμα των μαλλιών με την πετσέτα είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία των μαλλιών.
Η υφή της πετσέτας όταν είναι στεγνή καταστρέφει την τρίχα με την...
τριβή. Το αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά να αποκτούν ψαλίδα και να γίνονται πιο αδύναμα.
Τι μπορείτε να κάνετε
Για να αποκαταστήσετε τη φθορά που έχετε προκαλέσει στα μαλλιά σας η Everett προτείνει: «Εάν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και μία κρέμα για βαμμένα μαλλιά. Εάν δεν έχετε όγκο, χρησιμοποιήστε τα προϊόντα που δίνουν όγκο».
Στη συνέχεια, αντί για πετσέτα χρησιμοποιήστε ένα t-shirt ή μία πετσέτα με μικροΐνες. Θα απορροφήσουν το νερό και δεν θα κάνουν τα μαλλιά σας να «φριζάρουν».
Και τέλος, όπως λέει η Everett, ο αέρας είναι πάντα ο υγιέστερος τρόπος για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. «Καθώς σπάνια έχουμε χρόνο, προτείνω να βάλετε μία κρέμα μαλλιών που δεν ξεβγάζεται, στη συνέχεια να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε ένα t-shirt και να τα αφήσετε να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας,» εξηγεί.

ΠΗΓΗ: onmed
www.medicalland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: