Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Ισχυρή έκρηξη βόμβας που συγκλόνισε την πρωτεύουσα σημειώθηκε το ξημέρωμα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σκηνικό τρόμου όπως όλα δείχνουν μεταφέρεται και στην Αθήνα αφού θεωρείται πολύ σοβαρό το περιστατικό που σημειώθηκε στο Κέντρο της Αθήνας, το ξημέρωμα, σε ώρα κατά την οποία έστω και αν το συμβάν σημειώθηκε ξημέρωμα εντούτοις την συγκεκριμένη ώρα διέρχεται πάντα αρκετός κόσμος...


Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3.35 το ξημέρωμα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στο Σύνταγμα το οποίο έτσι κι αλλιώς θεωρείται και είναι πολυσύχναστη περιοχή όλες τις ώρες και όλες τις εποχές.
Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ακριβή στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα. Η έκρηξη έγινε αισθητή, ακούστηκε σε πολλές περιοχές της Αθήνας μέχρι και στον Βύρωνα. Αρκετοί κάτοικοι της Αθήνας αλλά και πολλών περιοχών πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους πιστεύοντας ότι κάτι πολύ κακό συνέβη και για αρκετή ώρα παρέμειναν ανήσυχοι στα μπαλκόνια τους και έξω από τα σπίτια τους.
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 2.51, κατά το οποίο άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας. Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 40 λεπτών προκειμένου να απομακρυνθεί ο κόσμος από το σημείο.
Η αστυνομία επενέβη και εκκένωσε την περιοχή και κράτησε κλειστές τις οδούς Ξενοφώντος, Φιλελλήνων και Αμαλίας. όπως και η Σταδίου. Για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα αλλά και σε πολλές περιοχές της Αθήνας μύριζε μπαρούτι και καμένο λάστιχο. Παράλληλα η αστυνομία εξετάζει το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες.
Στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας ενώ τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και της αντιτρομοκρατικής.
Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη γνωστού κεντρικού ξενοδοχείου το οποίο βρίσκεται κοντά στα γραφεία του ΣΕΒ. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Δείτε βίντεο από το σημείο της έκρηξης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: