Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Οργισμένη απάντηση Πούτιν: Η Τουρκία χρηματοδοτεί τζιχαντιστές


Οργισμένη απάντηση Πούτιν: Η Τουρκία χρηματοδοτεί τζιχαντιστές

«Πισώπλατη μαχαιριά» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Sukhoi από την Τουρκία στα σύνορα με την Συρία, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της Άγκυρας, την οποία κατηγόρησε ευθέως πλέον ότι χρηματοδοτεί τζιχαντιστές μέσα από το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

«Υπάρχουν πολλά προϊόντα και πετρέλαιο που εισέρχονται στην Τουρκία από...
υπό κατοχή εδάφη. Από αυτή τη συναλλαγή χρηματοδοτούνται οι παραστρατιωτικές τζιχαντιστικές ομάδες. Και τώρα μας μαχαιρώνουν πισώπλατα και ρίχνουν τα αεροσκάφη μας επειδή πολεμάμε την τρομοκρατία. Πάντα φερθήκαμε στην Τουρκία όχι μόνο σαν γειτονική χώρα αλλά σαν φιλικό κράτος. Δεν ξέρω ποιον συμφέρει το σημερινό περιστατικό, αλλά σίγουρα δεν είναι προς το δικό μας συμφέρον» σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας «λιανά» τα όσα είχε καταγγείλει από βήματος της συνόδου των G20 πριν από δύο εβδομάδες στην Αττάλεια. Υπενθυμίζεται ότι εκεί ο Ρώσος Πρόεδρος είχε τονίσει ότι 40 κράτη χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και ορισμένα από τους G20, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.
«Θέλουν το ΝΑΤΟ να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους; 
Ξέρω ότι κάθε κράτος έχει τα δικά του συμφέροντα και πάντα τα σεβόμαστε αλλά δεν επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα όπως αυτό που συνέβη σήμερα και ελπίζουμε η διεθνής κοινότητα να ενωθεί κατά του κοινού κακού. Στηριζόμαστε σε όλες τις χώρες της περιοχής σε αυτόν τον αγώνα. Θα συνεχίσουμε το έργο μας με ειδικούς και μέλη της ασφαλείας και το υπουργείο Αμύνης και σε συνεργασία με τα γειτονικά κράτη», πρόσθεσε ο Πούτιν, αναφορικά με την απόφαση για έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το απόγευμα, κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας.
«Τα σημερινά τραγικά γεγονότα θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας» πρόσθεσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα.
«Οι πιλότοι και το αεροσκάφος μας δεν απείλησε την Τουρκία, αυτό είναι γεγονός» πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί οι ισχυρισμοί της Άγκυρας για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

http://www.tribune.gr/world/news/article/190885/orgismeni-apantisi-poutin-se-erntogan-itan-pisoplati-macheria.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: