Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ! Το πρώτο βήμα για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού έγινε!

Η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προμηνύει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ανεξάρτητα του αποτελέσματος που θα έχει.

Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί στην ελάχιστη συναίνεση από την... αντιπολίτευση σε βασικά θέματα που έχει να αντιμετωπίσει το αμέσως προσεχές διάστημα.
Είτε επιτευχθεί η συνεννόηση είτε όχι οι εξελίξεις... θα είναι σημαντικές.
Μάλιστα πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί και το πρώτο βήμα της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.
Ο κ. Τσίπρας διαβλέπει ότι υπάρχει ο κίνδυνος νέων διαρροών από την κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αναζητά ευρύτερη πλειοψηφία μέσω του διαλόγου που ανοίγει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δανειστές ζήτησαν από τον κ. Τσίπρας να αναζητήσει συμμαχίες εκτιμώντας ότι η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην ψήφιση μιας τόσο σημαντικής μεταρρύθμισης όπως είναι το ασφαλιστικό.
Οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι μάλλον αρνητικές στο να δώσουν στήριξη στα κυβερνητικά σχέδια.
Το ΚΚΕ ήδη ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο Συμβούλιο ενώ τα άλλα κόμματα ακόμα και αν αποδεχθούν την πρόσκληση σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν διάθεση συναίνεσης.
Το διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου οπότε αναμένεται να έρθει και το νέο πακέτο με προαπαιτούμενα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: