Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δημοσκόπηση: Στο 63% η παράσταση νίκης για τον Μεϊμαράκη

“Κλειδωμένη” φαντάζει η επικράτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα και με τα καινούρια ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Prorata, τα οποία φιλοξενούνται στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Η δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει τα σχετικά ευρήματα όλων των προηγούμενων μετρήσεων και άλλων εταιρειών, που δείχνουν ότι... ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης “καθαρίζει” την εκλογή από τον α’ γύρο, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να υπάρξει επαναληπτική αναμέτρηση.
Η δημοσκόπηση της Prorata για την “Εφημερίδα των Συντακτών” δείχνει ότι η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστό 63%, ενώ οι αντίπαλοί του έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά εκτίμησης αναστροφής των παραπάνω δεδομένων.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρίσκεται στο 21%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 13% και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 3%.

Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό ψήφου 57%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δεύτερος με 23%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τρίτος με 14%, και ο Άδωνις Γεωργιάδης τέταρτος με 5%.
Εντυπωσιακή είναι η υπεροχή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας.
Το 54% πιστεύει ότι εκείνος μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, έναντι 20% που “βλέπει” τον Άδωνη Γεωργιάδη, 16% τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 10% τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Το 59% θεωρεί ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να κρατήσει τη Νέα Δημοκρατία ενωμένη, έναντι 22% του Απόστολου Τζιτζικώστα, 15% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 4% του Άδωνη Γεωργιάδη.
Το 57% διατυπώνει την εκτίμηση ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι εκείνος που μπορεί να εφαρμόσει αποτελεσματικότερα τις μεταρρυθμίσεις, έναντι 27% του Απόστολου Τζιτζικώστα, 24% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 5% του Άδωνη Γεωργιάδη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ εκείνων που ψήφισαν “ναι” στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, το 52% επιλέγει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το 27% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 18% τον Απόστολο Τζιτζικώστα και το 3% τον Άδωνη Γεωργιάδη.
Από εκείνους που ψήφισαν “όχι”, η πλειοψηφία… στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με 42%!

ysterografa.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΝΟΜΙΖΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΑΙΤ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΑΠΑΡΑΓΑΓΕΤΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΗΝ ΝΔ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!!