Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ LIVE – ΞΑΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Τσακώθηκαν για την εμπλοκή της Κομισιόν στο σ/ν για τα ΜΜΕ – Για «μυστικές συναλλαγές» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ – Για διαδικασία εντυπώσεων κάνει λόγο η κυβέρνηση

Το «έλα να δεις» έγινε για ακόμα μία φορά στη Βουλή και στη συγκεκριμένα στην Επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Για περίπου μία ώρα στην αίθουσα επικράτησε χάος με τον προεδρεύοντα Αντώνη Συρίγο να αδυνατεί να βάλει τάξη και να ψελλίζει: «Βρε παιδιά σας παρακαλώ δεν είναι κατάσταση αυτή…».
Όλα ξεκίνησαν όταν η αντιπολίτευση επιτέθηκε...

στην κυβέρνηση καταλογίζοντας της ότι αποφεύγει να καταθέσει στη Βουλή την επιστολή που ήδη της έχει αποστείλει η Κομισιόν με παρατηρήσεις για τις προωθούμενες διατάξεις.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για διαδικασία εντυπώσεων λέγοντας χαρακατηριστικά: 
«Να αφήσουμε την διαδικασία εντυπώσεων. Το θέμα της Κομισιόν προέκυψε από παράπονο κάποιου ιδιώτη. Δεν θα μπω σε ζητήματα ουσίας. Όμως είναι το παράπονο ενός ιδιώτη προς τις υπηρεσίες της Κομισιόν για το αν και κατά πόσο μπορεί η ΕΡΤ να παρέχει ψηφιακό σήμα σε τρίτους. Από την πλευρά τους οι υπηρεσίες της Κομισιόν μας έστειλε επιστολή και μας ρωτά σχετικά. Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα καθώς έχει προθεσμία 20 ημερών».
Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίτζης υπονόησε ότι η εμπλοκή της Κομισιόν προέκυψε μετά από επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Καναλιών».
Πάντως, ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη ΝΔ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για μυστικές συναλλαγές και εκβιασμούς και υποστήριξε ότι υπάρχει και άλλη αλληλογραφία στην οποία τα κοινοτικά όργανα θέτουν θέμα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: