Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ! Κλείδωσαν στο Euroworking Group τα 48 προαπαιτούμενα φωτιά που πρέπει να πάρουμε σε 15 μέρες!


Σε αγώνα ταχύτητας με το περίστροφο στο χέρι μας υποβάλλουν οι δανειστές καθώς για να μας δώσουν συνολικά 3 δισ. σε δόσεις,  μας ζητούν να εφαρμόσουμε 48 προαπαιτούμενα μέσα σε 15 ημέρες! 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg, αναφερόμενο...
στο σημερινό  EuroWorkingGroup όπου ζητήθηκε από την Ελλάδα να έχει εφαρμόσει 48 προαπαιτούμενες δράσεις για να εκπληρωθούν οι όροι του πακέτου διάσωσης.
Την πρώτη λίστα των μέτρων που συνδέεται με την δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη λίστα, η εφαρμογή της οποίας θα απελευθερώσει άλλο 1 δισ.
Εξάλλου, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ευρωπαίος αξιωματούχος, το EWG επικύρωσε έναν κατάλογο άνω των 40 μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του Αυγούστου, καθώς και εκείνες που έπρεπε, βάσει του μνημονίου, θα υλοποιηθούν τον Σεπτέμβριο. Στη δεύτερη δέσμη υπάρχουν τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η πώληση του ΑΔΜΗΕ ή η εύρεση ισοδύναμου, η επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη αυτή δέσμη προαπαιτουμένων θα είναι αρκετά δυσκολότερη από την πρώτη, καθώς θα περιλαμβάνει πιθανότητα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τις πιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: