Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Το κρατικό κανάλι «έντυσε» τη Μέρκελ με Τσαντορ σε ένα Βερολίνο γεμάτο μιναρέδες [ΒΙΝΤΕΟ]

Έντονες διαμαρτυρίες από το τηλεοπτικό κοινό για την φωτογραφία με το τσαντόρ και το Βερολίνο γεμάτο μιναρέδες.
Σάλο προκάλεσε για ακόμη μια φορά το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας ARD τηλεόρασης όταν σε εκπομπή ειδικά για την προσφυγική κρίση, έκανε την εμφάνισή της μια φωτογραφική σύνθεση με την Αγγελα Μέρκελ να φοράει τσαντόρ και να...
«ποζάρει» μπροστά από μια εικόνα του Γερμανικού κοινοβουλίου δίπλα στο οποίο να έχουν ξεφυτρώσει… μιναρέδες.
Ισλαμοφοβία στην δημόσια τηλεόραση
Το κανάλι υποστήριξε πως η εικόνα της Μέρκελ με τσαντόρ χρησιμοποιήθηκε για σατιρικούς λόγους. Όμως, οι περισσότεροι τηλεθεατές που διαμαρτυρήθηκαν κατηγορώντας τον σταθμό για ισλαμοφοβία.
Οι τηλεθεατές διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη φωτογραφική σύνθεση με την Μέρκελ να φοράει τσαντόρ είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε πλακάτ του Pegida, του κινήματος κατά του Ισλάμ και των μεταναστών στη Γερμανία.
Germany Anti Islamization Rally
Η… χιουμοριστική απόπειρα της γερμανικής τηλεόρασης έρχεται σε μια στιγμή που το κίνημα Pegida κάνει δυναμική παρουσία με νέες διαδηλώσεις κατά των μεταναστών αλλά και την στιγμή που πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα εμπρηστικών επιθέσεων σε προσφυγικά κέντρα στην χώρα.
«Θεωρούμε ότι η σατιρική παρουσίαση είναι μέρος των δημοσιογραφικών αξιών. Απορρίπτουμε κάθε υπόνοια ότι κάνουμε ισλαμοφοβική προπαγάνδα», ήταν η απάντηση της ARD.

Δεν υπάρχουν σχόλια: