Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Μέρντεν.... όπως Χριστοφοράκος


Τα χαλκεία των πρεσβειών που έριξαν τον Κ. Καραμανλή δεν το βάζουν κάτω...

Όσο χάνουν έδαφος, τόσο ξεσκεπάζουν το βόθρο που κρύβουν και βλέπουμε το πρόσωπό τους

Είναι οι ίδιοι που φρόντισαν να " ενημερώσουν" τον ελληνικό λαό ότι ο Καραμανλής αύξησε το χρέος, ότι " διόγκωσε" το έλλειμμα, ότι ' έδωσε" 28 δις στις τράπεζες
Και αφού καταρρίφθηκε κάθε επιχειρηματολογία τους...

ξεσκόνισαν το έγγραφο του Μέρντεν, όπου πιστοποιεί ότι.. είδε ιδίοις όμμασι του όνομα του γιου του Μακεδονιμάχου Γεωργίου Καραμανλή στη λίστα συνεργατών των Ναζί.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που ζητούσαν την έκδοση του Μέρντεν για να τον δικάσουν, όπως "δίκασαν" το Χριστοφοράκο!

Ναι ,αυτό το Χριστοφοράκο που μέσω των inteligence reports που βρέθηκαν στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του είχε προαναγγείλει τη μαζική δολοφονία συμπατριωτών μας στις πυρκαγιές του 2007 και κυκλοφορεί ελεύθερος απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του γερμανικού κράτους.

Αυτού του κράτους που φρόντισε να φυγαδεύσει με κάθε τρόπο τους ναζί εγκληματίες του B' Παγκόσμιου Πολέμου προσφέροντάς τους άφεση αμαρτιών

Αλλά ας δούμε πώς χειρίστηκε την υπόθεση ο ίδιος ο Εθνάρχης για να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση:

Κάθε άλλο παρά κουκουλώθηκε η υπόθεση αυτή από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Και το έγγραφο αυτό, μόνο μυστικό δεν ήταν.
Το γνώριζαν από το 1958 και αναδείχθηκε από τον ίδιο τον Μαξ Μάρτεν, στην προσπάθεια του να πιέσει ενοχοποιώντας τον αείμνηστο Εθνάρχη αλλά και μέλη της κυβέρνησης του, ώστε να αφεθεί ελεύθερος, όπως του υποσχέθηκαν από το 1947 όταν και τον διαβεβαίωσε η τότε κυβέρνηση ότι δεν εκκρεμεί καμία καταδικαστική απόφαση.

Ο Μαξ Μάρτεν συνελήφθη επί Καραμανλή και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση από το Ειδικό Στρατοδικείο Εγκλημάτων Πολέμου στην Αθήνα.
Αποφυλακίσθηκε με τον νόμο του ΄59 περί εγκληματιών πολέμου και εκδόθηκε στη Γερμανία, όπως ομοίως έκαναν και άλλα κράτη σε παρόμοιες περιπτώσεις για να δικαστεί εκεί.

Η ελληνική κυβέρνηση έπραξε τότε το σωστό.
Ότι έπρεπε να κάνει και η γερμανική στην υπόθεση Χριστοφοράκου.

Ο Μαξ Μάρτεν είχε μιλήσει από τότε για την λίστα των ονομάτων που περιελάμβανε και το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στις 8 Οκτωβρίου 1959, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με αυστηρές δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνησις ευθύς εξ αρχής ενημέρωσε την κοινήν γνώμην επί της αθλίας αυτής υποθέσεως. Και δια της προσφυγής των θιγομένων ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και της ψηφίσεως ειδικού νόμου επιτρέποντος εις τον εν λόγω εγκληματίαν πολέμου να προσέλθη εις την Ελλάδα και να επιβεβαιώση τας κακοηθείας του, εδημιούργησε όλας τας προϋποθέσεις δια την πλήρην διαφώτισιν της κοινής γνώμης…»
Υπέρ της προσφυγής του στην ελληνική δικαιοσύνη τάχθηκε τότε και ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Στις 7 Μαρτίου του 1961 ο Μαξ Μέρτεν αρνήθηκε να καταθέσει στα γερμανικά δικαστήρια σχετικά με τα όσα καταμαρτυρούσε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Δημήτρη Μακρή, δηλώνοντας ότι δεν εμπιστεύεται τη γερμανική δικαιοσύνη. Στις 10 Νοεμβρίου του 1961 καταδικάστηκε ερήμην σε τετραετή φυλάκιση και χρηματική καταβολή 70.000 δραχμών ως ένοχος συκοφαντικής δυσφήμισης.

Πάντως είναι απορίας άξιο, που αμερικανικοί κύκλοι ανακινούν ένα τέτοιο έγγραφο, το οποίο μάλιστα το παρουσιάζουν και ως απόρρητο, ανήμερα της Εθνικής επετείου.
Να θεωρήσω ως απλή σύμπτωση ότι πέρσι ανήμερα πάλι της 28ης Οκτωβρίου, ο (νεοσυριζαίος) Νίκος Χατζηνικολάου στο site ΕΝΙΚΟΣ έκανε αναφορά σε αυτό το έγγραφο στη συνέντευξη της Αλεξάνδρας Γωγούση

Μήπως προσπαθούν να χτυπήσουν έμμεσα τον Κώστα Καραμανλή;
Μήπως προσφέρουν με αυτό τον τρόπο προστασία στον εκλεκτό τους, από τον μοναδικό πολιτικό που μπορεί να τον εκμηδενίσει;


Ξυπνήστε Έλληνες.
Το παιχνίδι είναι πολύ βρώμικο και δεν είναι αυτό που βλέπετε!!!

Και επειδή γνωρίζουμε τους λόγους της πτώσης του Κ. Καραμανλή, στέλνουμε ένα μήνυμα από το υπερπέραν

newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: