Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ολομέτωπη επίθεση Κυριάκου στην κυβέρνηση για τηλεοπτικές άδειες και Σαββαΐδου

Ολομέτωπη επίθεση Κυριάκου στην κυβέρνηση για τηλεοπτικές άδειες και Σαββαΐδου - Pager Image
ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟ ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Κατήγγειλε την κυβέρνηση για απόπειρα άλωσης του κράτους και κατάλυσης της ανεξαρτησίας των αρχών
Για απόπειρα άλωσης του κράτους και κατάλυσης της ανεξαρτησίας αρχών κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωινή του ομιλία...
στη Βουλή επι του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Με αφορμή την κυβερνητική παρέμβαση μέσω νομοσχεδίου στην Ε.Ε.Τ.Τ και στην καρατόμηση της γ.γ Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση καλώντας την να απολογηθεί. «Ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις; Πως αντιλαμβάνεστε τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών; 
Καταλύετε την ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ. 
Φοβάμαι ότι εδώ πέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας ευρύτερης προσπάθειας άλωσης ανεξάρτητων πυλώνων του κράτους από μια εκτελεστική εξουσία που ενοχλείται από ανεξάρτητες φωνές. 
Πρέπει να απολογηθείτε για τη περίπτωση της κ. Σαββαΐδου. Τι της προσάπτετε; 
Δεν γνωρίζετε ότι μία από τις βασικές υποχρεώσεις που έχουμε ως χώρα είναι η κατοχύρωση ανεξαρτησίας της ΓΓΔΕ; 
Αν δεν είστε ικανοποιημένοι από την κα Σαββαΐδου ελάτε εδώ και πείτε το» είπε ο κ Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει κάνει την αυτοκριτική της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα του κ. Θεοχάρη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αφ’ης στιγμής υπάρχουν ανεξάρτητες δομές η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να καρατομεί ανθρώπους και καταλόγισε στην κυβέρνηση απόπειρα άλωσης του κράτους και κατάργησης αρχών που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά και στις επιλογές της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη τονίζοντας πως προκαλεί απορία για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν τήρησε την επετηρίδα. 
«Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις γιατί βουτήξατε τόσο βαθιά στην επετηρίδα. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί το κάνατε γιατί στο παρελθόν σε κρίσιμα ζητήματα του δημόσιου βίου κάποιοι πήραν αποφάσεις που δεν ήταν συμβατές με τις πολιτικές σας απόψεις. Οφείλει εξηγήσεις η κυβέρνηση. Εδώ πέρα βρισκόμαστε προ ενός ανησυχητικού φαινομένου. Η κυβέρνηση αρχίζει να φέρεται με ημιαυταρχικό τρόπο. Μου θυμίζει η συμπεριφορά σας άλλες εποχές άλωσης του κράτους και άλλες κυβερνήσεις. Μην κάνετε το ίδιο λάθος. Θα μας βρείτε απέναντι» είπε.

Ακούγοντας τον κ. Φίλη να μιλάει για το μεγάλο αριθμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών ο οποίος προκαλεί τεράστιο πρόβλημα κενών στα σχολεία ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του στον προκάτοχο του κ. Φίλη , Αριστείδη Μπαλτά ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον τέως αναπληρωτή Υπουργό Τάσο Κουράκη καταλογίζοντάς του ρουσφετολογικές αποσπάσεις «Πόσες αποσπάσεις έκανε ο Κουράκης για να κάνει τα χατίρια στους φίλους του συνδικαλιστές πριν από τις εκλογές;. Είστε δεύτερη φορά κυβέρνηση και θα κριθείτε για την ανεπάρκεια επτά μηνών» είπε.

Τέλος όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε προβλήματα και ενστάσεις της Κομισιόν για νόθευση ανταγωνισμού επικαλούμενος μάλιστα έκθεση της Ένωση Εμπορικών Τηλεοπτικών Δικτύων η οποία λέει ότι εδώ πέρα δημιουργείται μια δομή που δεν προσομοιάζει με καμία αγορά.


Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια: