Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Εξι «θαύματα» που κάνει στο σώμα η μείωση των υδατανθράκων

Εξι «θαύματα» που κάνει στο σώμα η μείωση των υδατανθράκων Δεν είναι εύκολη θυσία. 

Όταν μιλά κανείς για τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες το μυαλό πάει στα νόστιμα «παραστρατήματα» της διατροφής.

Κι όμως, αξίζει να τους αποχωριστεί κανείς. 

Η μείωση της κατανάλωσής τους μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο σώμα κάποιου. 

Κάψιμο λίπους, περισσότερη ενέργεια, επίπεδη κοιλιά είναι μόνο μερικά από αυτά.
Το TIME έκανε μία λίστα με τα... θαύματα που προκαλεί η μείωση των υδατανθράκων:


1. Αρχίζεις να «καις» λίπος
Η μείωση της κατανάλωσης υδατανθράκων απευθείας μειώνει και την ποσότητα θερμίδων που καταναλώνει κάποιος καθημερινά, κάτι που υποχρεώνει το σώμα να καίει λίπος για ενέργεια.
Συμβουλή: Κάνε γυμναστική το πρωί, πριν από το πρωινό γεύμα. Αυτό υποχρεώνει το σώμα να κάψει αποθηκευμένο λίπος και όχι το φαγητό που κατανάλωσες νωρίτερα.

2. Νιώθεις λιγότερη πείνα
Το αίσθημα της πείνας δεν ικανοποιείται από τις θερμίδες, αλλά από τα θρεπτικά συστατικά: φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και «καλά» λίπη. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες δεν έχουν τίποτα από τα τρία, οπότε όση ποσότητα από αυτούς κι αν καταναλώσει κανείς, το σώμα θα συνεχίσει να αναζητά τροφή.
Συμβουλή: Ξεκινήστε την ημέρα με κάτι πλούσιο σε πρωτεΐνες και λίπη όπως το γιαούρτι ή τα αβγά με λαχανικά, για να μειώσετε την πείνα.

3. Η κοιλιά γίνεται επίπεδη
Συμβουλή: Ξεκινήστε με απλές αλλαγές, αντικαθιστώντας για παράδειγμα το λευκό ψωμί με ολικής άλεσης. Ικανοποιείστε την πείνα ανάμεσα στα γεύματα με καρύδια.

4. Μειώνεται ο κίνδυνος για διαβήτη

5. Οι μύες γίνονται πιο δυνατοί
Συμβουλή: Αν πεινάτε ανάμεσα στα γεύματα, αντικαταστήστε τα σνακ του εμπορίου με κάτι με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης.

6. Εχετε περισσότερη ενέργεια
Δεν όλοι οι υδατάνθρακες «κακοί» βέβαια, το σώμα τους χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Ομως, επιλέγοντας φρούτα, λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης, καστανό ρύζι ή κινόα, θα έχετε περισσότερη ενέργεια.
Συμβουλή: Το χαμηλότερο όριο ασφαλείας για υδατάνθρακες είναι περίπου 50 γραμ. ημερησίως. Μην πέσετε κάτω από αυτό για να μην έχετε μειωμένη ενέργεια. Μία κούπα βρώμη και μισή μπανάνα αρκούν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: