Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ «ΑΟΡΑΤΟΙ» ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΙ: Ποιοι κάνουν κουμάντο πίσω από τις κλειστές πόρτες των υπουργείων!


Τους ανθρώπους πίσω από τους υπουργούς της κυβέρνησης για την ακρίβεια του διευθυντές γραφείων οι οποίοι πολλές φορές έχουν διευρυμένες εξουσίες και αρμοδιότητες παρουσιάζει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Ανάμεσά τους είναι ο Παναγιώτης Δούρος, αδελφός της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου ο οποίος...
θεωρείται ότι λύνει και δένει στη Υπουργείο Πολιτισμού. Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλούμενο μαρτυρίες αναφέρει ότι είναι τόσο ακριβοθώρητος όσο ο ίδιος ο υπουργός. Η ίδια η κα Δούρου έχει δηλώσει ότι ο αδελφός της έχει τα τυπικά προσόντα για τη θέση ενώ το περιβάλλον του ίδιου υποστηρίζει ότι επελέγη για τη θέση χωρίς να είναι γνωστή η σχέση του με την Περιφερειάρχη.
Ο Μάνος Νικολακάκης είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Γιώργου Σταθάκη. Του συνδέει η κοινή τους καταγωγή ενώ οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στις πανεπιστημιακές αίθουσες καθώς ο Νικολακάκης είχε το υπουργό καθηγητή στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας. Η προσωπική τους σχέση έγινε επαγγελματική το 2012 όταν Σταθάκης τον προσέλαβε ως συνεργάτη του. Η εμπιστοσύνη που έχει ο υπουργός στο συνεργάτη του είναι τυφλή καθώς πολλές φορές τον εκπροσωπεί σε διάφορες συναντήσεις. Με πρόταση του κ. Σταθάκη ο Νικολακάκης επελέγη ως ένα από τα μέλη της ανανεωμένης ομάδας διαπραγμάτευσης και συμμετείχε στα κρίσιμα Brussels Groups. Λάτρης των πολεμικών τεχνών εξασκείται  στο Hung Gar.

Ο άνθρωπος του Πάνου Σκουρλέτη για τις δύσκολες δουλειές λέγεται Δημοσθένης Παπασταμόπουλος. Γνωστός για την επιφυλακτικότητά του απέναντι στους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν ο κ. Σκουρλέτης εμπιστεύεται απόλυτα τον αρχιτέκτονα που γεννήθηκε στην Αυστραλία. Από τα πιο δραστήρια κομματικά στελέχη έχει ως μειονέκτημα ότι δεν ξέρει από δημόσια διοίκηση. Όπως αναφέρει στέλεχος στην εφημερίδα «Ο Δημοσθένης προσγειώθηκε στο Υπουργείο με τις καλύτερες των προθέσεων αλλά η απειρία του σε συνδυασμό ότι όλα λύνονται κομματικά δημιούργησε διάφορα προβλήματα». Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης του Υπουργού και να αναλαμβάνει κάποια από τα καθήκοντά του.
Μία γυναίκα κρύβεται πίσω από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Η διευθύντρια του γραφείου του, κα Έφη Αχτσιόγλου, θεωρείται αγαπημένο παιδί του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναμένεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα στο μέλλον αφού πρώτα πάρει μία γεύση από το τι σημαίνει Δημόσια Διοίκηση.

efi
Ο Γιάννης Καλπαδάκης είναι ο διευθυντής του γραφείου του κ. Γιάννη Δραγασάκη. Είναι αδελφός του Βαγγέλη Καλπαδάκη διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού, ο πατέρας του ήταν πρέσβης και η μητέρα του είναι αδελφή του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
kalpadakis
Λόγω του γεγονότος ότι έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στο εξωτερικό έχει αναλάβει πέρα από τη λειτουργία του γραφείου και τις επαφές με το εξωτερικό. Δεν έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και δεν παίζει τον ρόλο του αντ’ αυτού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: