Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Θέλει σίγουρα να λερώσει τα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ με τα δάκρυα και το αίμα των Ελλήνων;


Να ’ταν το πρόβλημά μας ο Φλαμπουράρης και ο Σταθάκης από μόνοι τους, να κάναμε τον σταυρό μας

Ο κυρ Αλέκος θα μπορούσε να συνεχίσει... μια ζωή τους «αγώνες» του ως αριστερός εργολάβος (πού το ’χουμε ξανακούσει...), σαν άτυπος σύμβουλος και νταντά των παιδιών του πρωθυπουργού, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. 
Οσο για τον πολυπράγμονα Γιώργο Σταθάκη, που δεν είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις στην κυβέρνηση, αν κατάφερνε να δικαιολογήσει το πού βρήκε ΑΡΧΙΚΑ το 1 εκατομμύριο...
το οποίο ξέχασε να δηλώσει, δεν θα ’χε κάνει και έγκλημα για φυλακή.
Χώρια που με την πληθώρα άξιων τεχνοκρατών που ξέρουν από οικονομικά στην κυβέρνηση δεν είναι δα και αναντικατάστατος. (Εδώ αναπληρώθηκε ολόκληρος Βαρουφάκης!)
Πολύ πιο ουσιαστικό και ίσως μοιραίο για τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους μας είναι το πώς ο Τσίπρας επιλέγει συνειδητά να δικαιολογήσει και να συγκαλύψει τα πρώτα σκιρτήματα ανομίας των πολύ βασικών στελεχών του.
Οπως θεωρήθηκε ότι ο Ανδρέας έδωσε το πράσινο φως για το κύμα διαφθοράς (που στο τέλος πλήρωσε ο ίδιος με το Ειδικό για τα «πάμπερς») όταν δήλωσε «καλά, είπαμε ένα δωράκι, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια», έτσι και ο σημερινός πρωθυπουργός ακολουθεί ένα ολισθηρό μονοπάτι…

Ανέλαβε προσωπικά και προκαταβολικά και προεκλογικά να αθωώσει τον παλιόφιλό του Φλαμπουράρη, δηλώνοντας δημόσια ότι, εάν υπάρχει κάτι, είναι... μικρολεπτομέρεια γραφειοκρατική.
Χαρακτηρίζοντας έτσι το «πόθεν έσχες», τις φορολογικές δηλώσεις και όλα τα συναφή, είναι σαν να ’δωσε με τη σειρά του το σήμα για «στραβά μάτια» συν «δυο μέτρα και δυο σταθμά» σε όλο το μήκος και το πλάτος της κρατικής γραφειοκρατίας. Αθώωσε ως υπέρτατος Αρχων Δικαστής και τον Σταθάκη στη Βουλή πριν καν συνεδριάσει η επιτροπή. Στην ουσία σκάβει τον λάκκο του γιατί και οι υπουργοί του το εκλαμβάνουν ως έμμεσο μήνυμα πως ό,τι κι αν κάνουν, μάλλον θα τους καλύψει.
Το... message περνά από τους υπουργούς στους συμβούλους και από κει διαχέεται σε όλο το κομματικό κράτος, με αποτέλεσμα κάποια κοντινή στιγμή να βρεθεί ο ίδιος ο Τσίπρας στο επίκεντρο ενός φαύλου περίγυρου και χορού σκανδάλων από τα οποία δεν θα μπορεί να ξεφύγει. Το πιο επικίνδυνο που έκαναν οι πρωθυπουργοί που θεωρούσαν εαυτούς άφθαρτους και tefal είναι το να ακούν την άποψη των πονηρών συμβούλων πως αν ξηλώσουν ΕΝΑΝ από τον κλειστό κύκλο εξουσίας, τότε ξηλώνεται και όλο το πουλόβερ. Ετσι την πάτησαν ο Σημίτης, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου. Το ίδιο θα πάθει και ο Τσίπρας άπαξ και κρατάει δίπλα του από πείσμα ή από τη φοβία του πουλόβερ, που λέγαμε, άτομα τα οποία καλώς ή κακώς θεωρούνται πια «καμένα» και στο κόμμα του και στην κοινή γνώμη. Ο ένας «καμένος» υπουργός θα καλύπτει το στραβοπάτημα ενός άλλου συναρμοδίου του κι έτσι θα πάρει μπρος το σπιράλ της αυτοκαταστροφής.
Είναι τόσο... βαρετή η επανάληψη της ιστορίας του πώς οι ηγέτες πέφτουν θύματα του περιβάλλοντός τους, που απορεί κανείς πώς ο σημερινός πρωθυπουργός ακολουθεί την ίδια συνταγή. Aμα οι κοντινοί σύμβουλοι και υπουργοί του Μαξίμου είναι προσωπικά εκτεθειμένοι σε διάφορα, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να μαζέψουν λάθη και ακρότητες τρίτων συναδέλφων τους που κάνουν τον βίο του κόσμου αβίωτο. Από τον έναν που θέλει να συλλαμβάνει επιβάτες χωρίς εισιτήριο, στον άλλον που εκτιμά ότι στα 1.000 ευρώ ο συνταξιούχος θεωρείται πλούσιος και στον τρίτο που γίνεται «τροϊκανότερος» της τρόικας για να σώσει τη θέση του.
Τώρα θέλουν, λέει, να κάνουν ντου στα σπίτια για τα λεφτά κάτω απ’ το στρώμα και να κατάσχουν διαμερίσματα φτωχοποιημένων μικρομεσαίων. Εύκολο να το πεις, δύσκολο να το κάνεις!
Οταν ο πρώτος νοικοκύρης που έπεσε έξω από τα capital controls ή ό,τι άλλο τινάξει τα μυαλά του στον αέρα μπροστά στα παιδιά του και τον δικαστικό επιμελητή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τον δρόμο τον αγύριστο. Είναι σίγουροι ότι θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους με τα δάκρυα και το αίμα των Ελλήνων;
Λάθος τάιμινγκ, ιδίως τώρα που σταδιακά όλη η κυβέρνηση και ο πρόεδρός της προσωπικά χάνουν το ηθικό δικαίωμα να ζητάνε θυσίες και να κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο, άπαξ και περνάει η εντύπωση ότι είναι ίδιοι και χειρότεροι απ’ τους προηγούμενους. Γι’ αυτό και η επιλογή της συγκάλυψης Φλαμπουράρη - Σταθάκη, εκ των προτέρων και de facto, σηματοδοτεί πολιτικά μια νέα ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ.
Πολύ κακή αρχή διότι συμπίπτει με την εφαρμογή των ψηφισθέντων του Μνημονίου επί δικαίους και αδίκους. Κυρίως δε σε αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα και ήταν οι πρώτοι που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ με την περίφημη θεωρία-φελλό «ΚΑΙ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ;». Α, ναι; Τώρα είναι που τα ζουν στο πετσί τους. 

Ηταν ζοχαδιασμένοι με τον (όντως απαράδεκτο) ΕΝΦΙΑ των Σαμαρά - Βενιζέλου και τώρα βλέπουν να χάνονται και το ακίνητο και η σύνταξη και ο μισθός και η περίθαλψη - ΟΛΑ ΜΑΖΙ. Με αδιανόητο κυνισμό στα όρια της κτηνωδίας, εξισώνουν τους πάνω προς τα κάτω, ΑΡΠΑΖΟΥΝ ό,τι βρίσκουν μπροστά τους για να κλείνουν τρύπες και διασπαθίζουν τον κόπο και τις αποταμιεύσεις ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ που χτίστηκαν από ΓΕΝΙΕΣ και ΓΕΝΙΕΣ Ελλήνων. Πρώτα χάθηκαν οι δουλειές. Μετά χάθηκαν οι καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Ρήμαξαν οι επιχειρήσεις, έκλεισαν μαγαζιά, εξοντώθηκαν δουλίτσες που συναποτελούσαν το ΑΕΠ της δόλιας αυτής χώρας.
Κι αυτοί σερβίρουν ιστορίες για αγρίους που δεν είναι ό,τι σοφότερο σε έναν λαό που ήδη έχει ΑΓΡΙΕΨΕΙ! Ε, όχι και να του κόβουν τις συντάξεις όσοι δεν έχουν κολλήσει ποτέ τους ένσημα!
Στο κάτω-κάτω μαζί τα φτιάξανε τα σπίτια, τα εξοχικά και τις όποιες καταθέσεις; Εκατομμύρια Ελλήνων, πάππου προς πάππου των σημερινών, δουλεύανε σκληρά τις δεκαετίες που όλοι οι τωρινοί Συριζαίοι «καπεταναίοι» ανεξαιρέτως ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑΓΑΝΕ στα καφέ και τις καταλήψεις. Και τώρα θέλουν να τα σπαταλήσουν όλα μονομιάς επειδή το κάθε άσχετο αρχηγόπουλο που είχαν κατά καιρούς νόμιζε ότι «τα ’παιζε όλα για όλα» με τη Μέρκελ και τα ’χασε σε μια ζαριά;
Ακόμη και στη διαχρονική πορεία της Αριστεράς θα γραφτούν ως η πιο φαύλη και μαύρη σελίδα εσωτερικής προδοσίας. Εν είδει τραγικής φαρσοκωμωδίας.

Θέμος Αναστασιάδης

YΓ.: Οποιος ξέρει λίγη Ιστορία θα τους συμβούλευε να μη συνεχίσουν το μακελειό, την τρομοκρατία, τις διώξεις και τη φτωχοποίηση που έχουν βάλει μπρος, γιατί ο δρόμος είναι χωρίς γυρισμό. Γι’ αυτούς. Η Ελλάδα έχει περάσει κι έχει ξεπεράσει πολλούς τυράννους. Και κανονικούς και καρικατούρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: