Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Στάθης και Καρτερός τσακώνονται για τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ

Στάθης και Καρτερός τσακώνονται για τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Στάθη Σταυρόπουλο και Θανάση Καρτερό για τη μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η αφορμή δόθηκε με το άρθρο του Στάθη Σταυρόπουλου με τον τίτλο «(Αυτο)κριτική» και στον οποίο ασκούσε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Τσίπρα και στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση ήρθε από μέσω της Αυγής και άρθρου του Θανάση Καρτερού υπό τον τίτλο «Μπράβο, ρε Στάθη»...

Οπως γράφει και το zoornalistas ο Στάθης Σταυρόπουλος στο άρθρο του έγραφε: «Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν. Σπανίως, επίσης, στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα. Και τόσο ξετσίπωτα».


Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ και απάντηση μέσω της Αυγής


«Το πήρα και κάπως προσωπικά το σημείωμα του Στάθη προχτές στον "Ενικό". Όχι για την κριτική, την πολεμική, την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του. Τέτοια γράφτηκαν και θα γραφτούν ακόμα πολλά. Αλλά γιατί έχει πάρει μια σκούπα και μας πετάει όλους στα σκουπίδια. Όλους όσοι επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ...» έγραψε ο Θανάσης Καρτερός και καταλήγει στο τέλος του άρθρου του:
(...) «Πίκρα, από κάθε άποψη. Γιατί νομίζαμε ότι ο ηθικός εξοστρακισμός έχει εξοστρακιστεί πια από την Αριστερά. Τουλάχιστον την Αριστερά που θέλει να βλέπει τον κόσμο και τον εαυτό της με ένα πιο σύγχρονο και κριτικό μάτι. Και μας ήρθε κατακέφαλα η νέα φουρνιά παπικών που έχουν τους αφορισμούς στο τσεπάκι. Και δεν έχουν πρόβλημα να κάψουν τους χτεσινούς συντρόφους τους. Χωρίς να καταλαβαίνουν σε ποια χλεύη παραδίνονται έτσι οι ίδιοι...» (...)

Συνεχίστηκε η κόντρα


Ο Στάθης Σταυρόπουλος όμως, «σήκωσε το γάντι». 

Με ένα μικρό υστερόγραφο, σε άλλο άρθρο του στον Ενικό, απάντησε προσωπικά στον Θανάση Καρτερό:
«Προς τον Θανάση Καρτερό, παλιό μου διευθυντή στον «Ριζοσπάστη» κι αγαπημένο σύντροφο: Θανάση, αυτά που έγραψες σε μένα, να πας να τα πεις σε μιαν ανάπηρη γυναίκα που της κόβεις τη σύνταξη με τα χεράκια σου».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: