Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Σοκαριστικό βίντεο - Οι πρώτες επιθέσεις της Ρωσίας στη Συρία [εικόνες & βίντεο]

Σοκαριστικό βίντεο - Οι πρώτες επιθέσεις της Ρωσίας στη Συρία [εικόνες & βίντεο]

Οκτώ στόχους του ισλαμικού κράτους στη Συρία υποστηρίζει ότι έπληξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα αεροπορικά πλήγματα.

«Σήμερα η ρωσική αεροπορία έπληξε με ακρίβεια 8 στόχους των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία. Συνολικά έγιναν 20 έξοδοι»...
 ανέφερε ο έκπροσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονάσνεκοφ. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο επλήγησαν δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών καθώς και στρατιωτικός εξοπλισμός. Όπως υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος καταστράφηκαν ολοσχερώς τα κέντρα συντονισμού του Ισλαμικού Κράτους στα βουνά.
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διαβεβαίωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις έγιναν μετά από εναέρια αναγνώριση και προσεκτική επεξεργασία των πληροφοριών που παρείχε ο συριακός στρατός.


Nωρίτερα το μεσημέρι, ρωσικά μαχητικά ξεκίνησαν επιδρομές στο έδαφος της Συρίας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους. Η επιχείρηση της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας ξεκίνησε μετά και το «πράσινο φως» της Άνω Βουλής για άμεση στρατιωτική εμπλοκή.
Υπενθυμίζεται πως οι επιδρομές έρχονται κατόπιν αιτήματος του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, στον Βλαντιμίρ Πούτιν για «στρατιωτική βοήθεια».
ΗΠΑ: Η Ρωσία μας ενημέρωσε μία ώρα πριν τα πρώτα χτυπήματα
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία ξεκίνησε τις επιδρομές κοντά στην επαρχία Χομς, προσθέτοντας ότι η Μόσχα ενημέρωσε μία ώρα νωρίτερα την Ουάσινγκτον για την επικείμενη έναρξη των αεροπορικών πληγμάτων. 
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις επιδρομές είναι προκαταρκτικές και αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των επιδρομών ή τον τύπο των αεροσκάφων που χρησιμοποιήθηκαν.
Δεν υπήρξε άμεσα κάποιο σχόλιο εκ μέρους της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ.
«Δεν στοχοθέτησαν περιοχές του Ισλαμικού Κράτους»
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, τα «χτυπήματα» της ρωσικής αεροπορίας δεν φαίνεται να στοχοθέτησαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ενδέχεται να επεκτάθηκαν πέραν της περιοχής της Χομς και σε άλλα τμήματα της συριακής επικράτειας.
Αυτά ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις πτήσεις, παρά την προειδοποίηση της Μόσχας να μείνουν εκτός του εναέριου χώρου της Συρίας, η οποία έγινε πριν από τις ρωσικές επιχειρήσεις.
Διαμαρτυρία Κέρι σε Λαβρόφ
Την έντονη διαμαρτυρία της Ουάσιγκτον, για τα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας στη Συρία, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Αμερικανός χαρακτήρισε τις επιδρομές ως αντιπαραγωγικές, σε συζήτηση που είχαν οι δύο τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματουχο, ο Κέρι «διαβίβασε το μήνυμα (...) ότι αυτή η ανακοίνωση των Ρώσων αντίκειται στις προσπάθειές τους να αποφευχθεί (σ.σ. ένα στρατιωτικό επεισόδιο ανάμεσα σε αεροσκάφη διαφορετικών χωρών) και είναι αντιπαραγωγική».
Μόνο αεροπορικές επιδρομές, όχι χερσαία επέμβαση
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ διευκρίνισε ότι η επιχείρηση συνίσταται αποκλειστικά σε αεροπορικές επιδρομές, αποκλείοντας, προς το παρόν, την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.
«Ο στρατιωτικός στόχος της επιχείρησης είναι αποκλειστικά η αεροπορική υποστήριξη των συριακών δυνάμεων στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ψηφοφορία ο Ιβανόφ.
«Η χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος ξένης χώρας είναι δυνατή βάσει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή έπειτα από αίτημα των νόμιμων αρχών της χώρας αυτής», ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η Ρωσία έστελνε εδώ και ημέρες δυνάμεις στη Συρία
Υπενθυμίζεται πως δορυφορικές φωτογραφίες έδειχναν πως κατά τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει τοποθετήσει  στη Συρία, κοντά στη βορειοδυτική πόλη της Λατάκειας, περισσότερα από 24 μαχητικά αεροσκάφη, περισσότερα από 20 πολεμικά ελικόπτερα, πυραύλους εδάφους-αέρος, άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και καταλύματα για τη στέγαση περίπου 2.000 ανδρών.
Αμαχοι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας
Οι αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 36 αμάχων και έπληξαν περιοχές που δεν ελέγχουν το Ισλαμικό Κράτος και οι μαχητές της Αλ Κάιντα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης.
«Ολοι οι στόχοι στα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας που διεξήχθησαν σήμερα στο βόρειο τμήμα της Χομς ήταν άμαχοι» έγραψε ο Χάλεντ Χότζα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ο Χότζα, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι οι άμαχοι σκοτώθηκαν σε πέντε διαφορετικές περιοχές.
«Οι περιοχές που στοχοθετήθηκαν στους σημερινούς βομβαρδισμούς της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Χομς ήταν οι περιοχές εκείνες που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και το νίκησαν πριν από ένα χρόνο» υπογράμμισε.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: