Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Απίστευτο: Εκοψαν τον Αδωνι επειδή καθυστέρησε 8 λεπτά

«Θύελλα» στη ΝΔ από την απόφαση
Μεϊμαράκης: Είναι λάθος, λειτουργεί αυτόνομα ο Παπαμιμίκος

Σαμαράς: Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική απόφαση για την ενότητα της ΝΔ
Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης, Κεφαλογιάννη και άλλοι κορυφαίοι διαμαρτύρονται
Κατέθεσε ένσταση ο Γεωργιάδης

Σήμερα στις 09:30 το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ...

Με μια ακατανόητη και τυπολατρική απόφαση, η ΚΕΦΕ της ΝΔ τελικά «έκοψε» για λίγα λεπτά την υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Αν δεν γίνει δεκτή η ένσταση, οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ θα είναι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, παρότι οι δύο πρώτοι είχαν εκφραστεί θετικά για να «περάσει» η υποψηφιότητα Γεωργιάδη από την ΚΕΦΕ, όπως και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις, ανάγκασαν την ΚΕΦΕ της ΝΔ να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα Σάββατο, στις 09:30 προκειμένου να επανεξετάσει την υπόθεση. Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι μετά το σάλο στους κόλπους της ΝΔ που προκάλεσε η συγκεκριμένη απόφαση, τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής θα αναγκαστούν να οπισθοχωρήσουν.

Οι αντιδράσεις κορυφαίων
Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας καθώς κορυφαία στελέχη εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον της επιτροπής και του προέδρου της Α. Παπαμιμίκου.
  • Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μέσω συνεργατών του διεμήνυε με έμφαση: «Λειτουργεί αυτόνομα ο Παπαμιμίκος, είναι λάθος η απόφαση».
  • Αντώνης Σαμαράς: «Είναι αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν συμφωνώ, Υπερβολική προσκόλληση της ΚΕΦΕ στον τύπο
  • Ολγα Κεφαλογιάννη: Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη και ελεγχόμενη να το ξεχάσουν. Φτάνει ο ευτελισμός! 
 Η «επίμαχη» απόφαση που «κόβει» τον Αδωνι:
«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:
κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο "Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας", αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.
Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της». 
Ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε προηγουμένως ευχαριστήσει τους συνεργάτες του για τον άθλο τους και ανέβασε αυτή τη φωτό:
H επιτροπή που "έκοψε" τον Αδωνι Γεωργιάδη απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: