Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ο Τσίπρας αναζητά 155 ψήφους για να περάσει τα σκληρά μέτρα

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOCΤην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με 155 «ναι» θέλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Αν και από την Κουμουνδούρου θεωρούν πως δεν θα υπάρξουν διαρροές, ωστόσο τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στους ΑΝΕΛ θα δοκιμαστούν...
οι κοινοβουλευτικές ομάδες καθώς τα μνημονιακά μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν θα είναι από τα πιο σκληρά.
Ενδιαφέρον πάντως θα έχει και η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στην προηγούμενη ψηφοφορία (για το Μνημόνιο) είχαν ψηφίσει παρών. Ωστόσο όλα δείχνουν πως και αυτοί πλέον θα ακολουθήσουν τη γραμμή της υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Πάντως αν και στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρατηρήθηκαν εντάσεις ή διαφωνίες απόψε στην στη συνεδρίαση της ΚΟ ο κ.Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει πως δεν θα γίνουν αποδεκτά δισταγμοί ή αμφιθυμίες από τους βουλευτές.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει προς τους βουλευτές του πως η άμεση προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Εκτακτη ΚΟ για να αποφύγουν τις μουρμούρες  
Με ξεκάθαρο στόχο να αποφευχθεί η «μουρμούρα» και να ενημερωθούν οι βουλευτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, συνεδριάζει στις 5.30 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει σηκώσει τα μανίκια -με σκοπό να τηρήσει πιστά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές- και εντός της ημέρας το πολυνομοσχέδιο με τα βαριά μέτρα κατατίθεται στη Βουλή.
Στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούσαν τις τελευταίες ώρες, πως «η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων θα διεξαχθεί είτε την Παρασκευή, είτε το Σάββατο» και αφού τηρηθούν βέβαια όλες οι  διαδικασίες μέχρι το πολυνομοσχέδιο να φτάσει την Ολομέλεια.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου είναι αυτός που θα ενημερώσει τους βουλευτές στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.  
Παναγιώτης Ρήγας: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψηφοφορία του πολυνομοσχέδιου
«Δεν είναι βαρίδια οι διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις στο κόμμα» δήλωσε ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά"
Υπογράμμισε ότι «το κόμμα είναι δημοκρατικό και γίνεται κάθε φορά προσπάθεια να υπάρχουν συμπτώσεις απόψεων», ενώ συμπλήρωσε πως «όλοι οι σύντροφοι θα συνεισφέρουν στο πολιτικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί».
Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψηφοφορία του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, ενώ σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε πως είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει παγώσει το μέτρο και προσπαθεί να βρει ισοδύναμα.
Μαντάς: Να τελειώσουμε την πρώτη αξιολόγηση χωρίς κουτοπονηριές
Υπέρ της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης σε όσα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μαντάς.
Σε συνέντευξή του στον real fm, επεσήμανε ότι " θα γίνει προσπάθεια να γίνει εξουδετέρωση των αρνητικών επιπτώσεων, αν και παραμένουν δύσκολα και σκληρά".
Ωστόσο, όπως τόνισε πρέπει να τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση "σε όσα συμφωνήσαμε-και χωρίς κουτοπονηριές-" ώστε να μπορέσει να διατυπωθεί στη συνέχει το παράλληλο πρόγραμμα, τα ισοδύναμα, και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: