Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Πέρασε με 154 «ναι» το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

 Alexandros Michailidis / SOOCΜε 154 θετικές ψήφους, 140 «όχι» πέρασε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα προαπαιτούμενα των δανειστών από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ψηφοφορία ψήφισαν 294 βουλευτές. Από την κυβερνητική πλειοψηφία, «ναι» επί της αρχής ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος... ωστόσο, όπως είχε προαναγγείλει, καταψήφισε 8 άρθρα του πολυνομοσχεδίου.
Απουσίαζαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που βρίσκονταν στο εξωτερικό, η οποία θα ψήφιζε «όχι» επί της αρχής, η Αννα Καραμανλή που θα ψήφιζε «όχι» στο σύνολο και στα άρθρα, η Βασιλική Κατριβάνου που θα ψήφιζε «ναι» και ο Γιάννης Μανιάτης θα ψήφιζε «όχι» επί της αρχής, η Κατερίνα Μάρκου και ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Οι απόντες γνωστοποίησαν την πρόθεση ψήφου τους με επιστολή τους προς το προεδρείο της Βουλής, ωστόσο η ψήφος τους δεν συμπεριελήφθη στην καταμέτρηση.
Aναλυτικά τα άρθρα ψήφισαν:
-ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες: ναι σε όλα. Εκτός του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλος που ψήφισε ναι επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21.

-ΝΔ: όχι σε όλα εκτός του 14 που είπε ναι.

-Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων: όχι σε όλα.

-ΠΑΣΟΚ: όχι σε όλα εκτός του 14 και του 17 που είπαν ναι.

-Ποτάμι: όχι σε όλα εκτός από το 10 που ψήφισε ναι
.

Ερχεται το «κουαρτέτο»

Η κυβέρνηση πλέον έχει να αντιμετωπίσει τους επικεφαλής του «κουαρτέτου» (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν, ESM) οι οποίοι καταφθάνουν το αργότερο μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας προκειμένου να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, τα ισοδύναμα που εκείνη επιδιώκει αλλά και την επιτάχυνση στην υλοποίηση των ψηφισθέντων.
Νωρίτερα κατά τις τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών είχε υπάρξει έντονη αντιπαράθεση, τόσο για την συμφωνία με τους δανειστές, όσο και για τα «προβληματικά πόθεν έσχες» των υπουργών της κυβέρνησης Φλαμπουράρη και Σταθάκη.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: