Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Der Standard: Οι Ελληνες ψηφοφόροι είναι σαν τους μεθυσμένους στα μπαρ - Δεν ξέρουν πώς θα γυρίσουν σπίτι τους

Der Standard: Οι Ελληνες ψηφοφόροι είναι σαν τους μεθυσμένους στα μπαρ -Δεν ξέρουν πώς θα γυρίσουν σπίτι τους«Οι εκλογές της απογοήτευσης», γράφει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως όποιος κι αν κερδίσει στις εκλογές της Κυριακής, οι πιστωτές θα είναι αυτοί που θα κατευθύνουν τη χώρα, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο.

«Για τρίτη φορά φέτος, οι Έλληνες ψηφίζουν...
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου οι Έλληνες είπαν "όχι" στη λιτότητα και "όχι" σε άλλες θυσίες ψηφίζοντας το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε πρώτο. Στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, οι Έλληνες είπαν ένα προκλητικό "όχι" στους πιστωτές των Αθηνών. Τώρα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει ρομαντισμός σε τίποτα.
Οι Έλληνες ψηφοφόροι μοιάζουν με πελάτες ενός μπαρ που έχουν hangover από το μεθύσι κι αναζητούν έναν τρόπο για να επιστρέψουν στο σπίτι τους: Με το λεωφορείο ή καλύτερα με το μετρό;", 

αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα και προσθέτει: 
«Δεν έχει δηλαδή σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας -αν δηλαδή θα είναι και πάλι το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα είναι και πάλι το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Όλες οι οικονομικές αποφάσεις δεσμεύονται από τη συμφωνία των Βρυξελλών. Η Ελλάδα παραμένει ανήμπορη, αλλά έχει περισσότερο χρέος», προσθέτει η εφημερίδα Der Standard.

«Αυτές οι εκλογές στην Ελλάδα είναι το αποκορύφωμα μιας πολιτικής συνθηκολόγησης. Η "συνταγή" των πιστωτών παραμένει η ίδια. Στην Ελλάδα σχεδόν κανείς δεν πιστεύει ότι το τρίτο πακέτο στήριξης θα βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο»
, υπογραμμίζει η αυστριακή εφημερίδα.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: