Ο ίδιος πρώην υπουργός πίεσε τον ΓΑΠ και πέτυχε τελικά να φοιτήσουν τα παιδιά του σε φημισμένο Κολλέγιο των ΗΠΑ, όπου είχε πρόσβαση ο ΓΑΠ. Δεν ήταν ο μόνος πασόκος που όταν κονόμησε λεφτά κοίταξε να αποκαταστήσει τα παιδιά του.
Κάποιο άλλο από τα σοσιαλιστικά λαμόγια εκλιπαρούσε γνωστή εφοπλίστρια για να μπορέσει να γράψει τα παιδιά του στο Κολέγιο της Αθήνας.
Οι πιο πολλοί από αυτά τα σοσιαλιστικά σούργελα εγκατέλειψαν τα Εξάρχεια, του Γκύζη, τα Ιλίσια και την Κυψέλη για να κρυφτούν πίσω από τις πυκνές φυλλωσιές και την χλιδή του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης.
Η πατέντα των σοσιαλιστών με τα παιδιά τους δεν άφησε ασυγκίνητη ούτε και την κατά τ΄ άλλα σεβάσμια Παπαρήγα. Πως θα μπορούσε να αφήσει την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα;
Την ώρα που ο Μπαλτάς διέλυε τα δημόσια σχολεία και τα Πρότυπα ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του επιχειρούσαν να στείλουν αθόρυβα τα παιδιά τους στην ιδιωτική Σχολή Χιλλ μέσα σε μια ομίχλη υποκρισίας!
Οταν διέρρευσαν οι φωτογραφίες της συζύγου Τσίπρα στα ΜΜΕ σήμανε συναγερμός ενώ έπρεπε επειγόντως να υπάρξει ένα εξιλαστήριο θύμα.
Βρέθηκε στο πρόσωπο της κόρης του φωτογράφου Βασίλη Κουτρουμάνου>
Μία συγκλονιστική καταγγελία λοιπόν κάνει ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος στο protothema.gr για τη στοχοποίηση που δέχτηκε από το σχολείο Χιλλ σχετικά με τις φωτογραφίες της Μπαζιάνα. Οπως είπε μόλις δημοσιοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ οι φωτογραφίες η διευθύντρια του σχολείου τον κάλεσε για ανάκριση: «Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης που δεχόμουν από τη διευθύντρια, εκείνη μιλούσε με μία κυρία Μπέτυ στο τηλέφωνο. Μάλιστα μου δήλωσε η διευθύντρια ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού της είπε να κάνει την ανάκριση».

Οπως αποκαλύπτει: «Μου είπαν ότι το παιδί μου θα έρθει σε δύσκολη θέση, δεν θα το κάνουν παρέα τα άλλα παιδιά, δεν θα το καλούν σε πάρτι και θα το απομονώσουν. Ψυχικός εκβιασμός δηλαδή».



Ο κ. Κουτρουμάνος συνεχίζει: «Εχω συναντήσει πολλές γυναίκες πρωθυπουργών και προέδρων λόγω του επαγγέλματός μου, τέτοια αλαζονεία πρώτη φορά βλέπω». «Το έκανε όλο αυτό γιατί όταν κάποιος δηλώνει αριστερός, φυσικά και έχει ενοχές να πηγαίνει το παιδί του ιδιωτικό σχολείο. Αν ήταν δημόσιο δεν θα γινόταν τίποτε απολύτως» προσθέτει και σημειώνει «Η διευθύντρια ενέδωσε στις πιέσεις γιατί ήθελε πελάτες με δύναμη και αξιώματα και όχι έναν ταλαίπωρο φωτορεπόρτερ».

«Φοβάμαι για τη ζωή του παιδιού μου και τη δική μου, γιατί δεν ξέρω μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αλαζονεία» καταλήγει ο φωτορεπόρτερ.

Την Παρασκευή, όπως κάθε γονιός πήγε στον αγιασμό του παιδιού μου στο σχολείο, μαζί με τη γυναίκα του πήγαμε το πρωί στο σχολείο Χιλλ που την έχουμε γράψει στην Πλάκα, φέτος, είναι δεύτερη χρονιά. Τη φωτογραφική μου μηχανή την έχω πάντα μαζί μου και άρχισα να τραβάω φωτογραφίες όπως τραβούσα και πέρυσι στον αγιασμό του παιδιού μου. Τραβούσαν οι πάντες φωτογραφίες για να μη σου πω ότι επειδή ήταν και παιδάκια του δημοτικού είχαν και αυτά κινητό και τραβούσαν. Όλοι τραβούσαν με κινητό, 200 άτομα τραβούσαν. Τελειώνει ο αγιασμός και στη μία το μεσημέρι και ενώ ήμουν πάνω στη μηχανή, με παίρνει αλλόφρων η διευθύντρια του σχολείου και μου φωνάζει «Κύριε Κουτρουμάνε, οι φωτογραφίες που τραβούσατε σήμερα με την κυρία Μπαζιάνα, διαδόθηκαν στον τύπο, μας καταστρέψατε κ.τ.λ.». Έπαθα σοκ. Απαντώ ότι δεν έχω μοιράσει εγώ φωτογραφίες και μετά μου κλείνει το τηλέφωνο θυμωμένη. Τη Δευτέρα το πρωί με φωνάζουν στο σχολείο να πάω άμεσα, λέω στην διευθύντρια θα σας φέρω και τις φωτογραφίες που τράβηξα γιατί έτσι και αλλιώς μου είχατε ζητήσει να σας δώσω φωτογραφίες από τον αγιασμό όπως κάθε χρόνο μου ζητούσαν. Φτάνω στο σχολείο ήταν η διευθύντρια και μάλλον και οι ιδιοκτήτες της σχολής. ΄Αρχισε μια ανάκριση αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα γιατί ήταν όλοι προκατειλημμένοι από τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

Τέτοιος ξιπασμός!

Για το ίδιο θέμα η Λώρη Κέζα θα γράψει ένα (ακόμη) εκπληκτικό κείμενο στο BHMA>
Για να δούμε τι χρειάζεται ένας πολιτικός αρχηγός για να προκόψει. Θέλει έναν καλό ράφτη. Θέλει έναν λογογράφο για να τα λέει όλα στρογγυλά. Θέλει και μερικά παιδάκια για να φωτογραφίζεται μαζί τους και να συγκινεί. Το κάνουν όλοι. Το κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας. Πάει στις σχολικές αυλές με δεκάδες κάμερες, φωτογραφικές και τηλεοπτικές και νά τα φλας και νά τα πλάνα και νά οι πόζες. Στο κάδρο μπαίνουν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά. Για περισσότερη συγκίνηση φωτογραφήθηκε και με ορφανά. Ωραία εικόνα, δυνατή: εκείνος χαμογελά και τα ορφανά έχουν στα πρόσωπα τη χαρμολύπη. 
Η οικογένεια Τσίπρα εξανέστη με φωτογράφηση που έγινε στον αγιασμό του δικού τους παιδιού στη σχολή Χιλλ. Δημοσιεύτηκε εικόνα της Μπέττυς Μπαζιάνα με επικρίσεις για την επιλογή ιδιωτικού σχολείου από τον πρωθυπουργό της πρώτης φοράς Αριστερά. Το ζήτημα θα μπορούσε να μείνει εκεί: οι εφημερίδες είναι εφήμερες και το θέμα θα είχε απορροφηθεί από την επικαιρότητα. Όχι όμως. Η κυρία πρωθυπουργού έκανε τα πάντα για να υπάρξει συνέχεια. Πήγε στο σχολείο ξανά και ξανά επιμένοντας «μα δεν θα υπάρξει τιμωρία;» 
Παρένθεση: κι άλλοι γονείς αναστατώθηκαν από τη δημοσιότητα και θέλουν να διαφυλάξουν έναν ιδιωτικό χαρακτήρα σε τέτοιες συναθροίσεις. Καλά κάνουν. Η οικογένεια Τσίπρα όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά για προσωπικές στιγμές εφόσον ο πολιτικός άνδρας χρησιμοποιεί τα παιδιά των άλλων μέσα στα σχολεία για την προβολή του. Χωρίς να παίρνει άδεια από τους κηδεμόνες.
Κάπου εδώ καλείται ο Ηρακλής Πουαρό να εντοπίσει τον προδότη. Ποιος τόλμησε να φωτογραφήσει την κυρία πρωθυπουργού; Ποιος τόλμησε να δώσει τις φωτογραφίες; Η Μπέττυ Μπαζιάνα θεωρεί ότι οι φωτογραφίες πωλήθηκαν και μάλιστα ακριβά. Κοστολόγησε τις εικόνες για χιλιάδες ευρώ. Πιθανοί δράστες είναι όλοι οι γονείς που είχαν μαζί τους κινητό. Στον αγιασμό η πλειονότητα φωτογραφίζει το παιδί, την παρέα του παιδιού, τους φίλους. Ο Ηρακλής Πουαρό παραιτήθηκε: ο αριθμός των υπόπτων δεν επιτρέπει ανάπτυξη αφηγήματος. Δεν έγινε έρευνα, δεν ζητήθηκε από τους υπόπτους να απολογηθούν εντούτοις η Χιλλ έστειλε απευθείας εξώδικο σε πατέρα επαγγελματία φωτογράφο. Γράφουν ότι «τυχόν επανάληψη αντίστοιχου συμβάντος θα καθιστούσε επισφαλή την όποια συνεργασία μαζί σας», το οποίο μεταφράζεται «αν τσαντιστεί ξανά η μάνταμ Μπέττυ, θα διώξουμε την επτάχρονη κόρη σας».
Ολη αυτή η ιστορία είναι παρελκυστική. Ασχολούμαστε με μια φωτογραφία, μιας ενήλικης γυναίκας, στην οποία δεν καταγράφεται τίποτε μεμπτό και σύμφωνα με τα ήθη της δικής της οικογένειας, τίποτε ιδιωτικό. Παραμένει το πολιτικό ερώτημα: γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν έστειλε το παιδί του στο δημόσιο δημοτικό σχολείο της Κυψέλης; Επειδή διέλυσε τη δημόσια εκπαίδευση. Κατάργησε τα ολοήμερα σχολεία όπερ σημαίνει ότι όσοι έχουν πρωτάκια, τα παραλαμβάνουν στις δωδεκάμιση το μεσημέρι. Είναι βεβαίως πιθανό το παιδί να πάει σχολείο και να μην έχει δάσκαλο. Είναι χιλιάδες τα κενά. Κι όταν μεγαλώσει και πάει στο δημόσιο γυμνάσιο, θα βρεθεί ένας επαναστάτης να κάνει κατάληψη και να ακυρώσει την εκπαιδευτική διαδικασία, έτσι, για την επανάσταση.
Κάτι ακόμη. Η συζήτηση που προέκυψε από την επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία (μια επιβάρυνση που ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ παρά την αντίθετη οδηγία της Κομισιόν) δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις. Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ο όρος «σχολεία πλουσίων», όρος που δημιουργεί εντάσεις χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν ήθελε να αποφύγει τη δημοσιότητα από τον αγιασμό για πολιτικούς λόγους, για να μην γίνει γνωστό ότι επιλέγει το ιδιωτικό έχοντας διαλύσει το δημόσιο. Ηθελε ομερτά για τον συναγελασμό του με όσους διαπόμπευσε ως «πλούσιους».   
Κάτι τελευταίο. Η σχολή Χιλλ λειτουργεί κοντά δυο αιώνες και έχουν φοιτήσει στις τάξεις της εκατοντάδες παιδιά πολιτικών. Πάντα χαμηλόφωνα, πάντα διακριτικά. Αυτό που συμβαίνει λοιπόν είναι το «πρώτη φορά αριστερά» να τροποποιείται σε «πρώτη φορά κακός χαμός».