Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΓΑ ΣΟΥΣΟΥΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ! Σάλος στο παρασκήνιο για τις «μαγικές» ανατροπές τις τελευταίας στιγμής – Τι κρύβουν!


Πολλά ερωτήματα και ψιθύρους έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που παρουσιάστηκαν χθες Παρασκευή, τελευταία ημέρα πριν την σχετική απαγόρευση.

Σε όλες τις μετρήσεις (εκτός από μία) εμφανίστηκε να είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από 0,5% έως 2,5%. 
Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι ίδιες εταιρείες παρουσίαζαν διαφορετική εικόνα ακόμα και μια μέρα πριν.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα:

Η GPO στο Mega την Παρασκευή έδωσε προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 2,5 μονάδες (ΣΥΡΙΖΑ: 28,5% και Ν.Δ. 26%) η ίδια η εταιρεία δύο ημέρες νωρίτερα την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έδινε απόλυτη ισοπαλία με 27% σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε έρευνα που έκανε για την ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής «Εθνικός Κήρυκας».

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, έδωσε την Παρασκευή προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 2,5 μονάδων με ποσοστά 31% έναντι 28,5% της Ν.Δ. όταν δύο ημέρες νωρίτερα έδινε τη Ν.Δ. μπροστά με 0,5% και ποσοστά Ν.Δ. 30% έναντι ΣΥΡΙΖΑ 29,5%. Δηλαδή η Ν.Δ. μέσα δύο ημέρες έχασε 2 μονάδες!
Η Metron Analysis την Παρασκευή για τον ΑΝΤ1 έδωσε προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%. Η ίδια εταιρεία την ίδια ημέρα είχε δημοσκόπηση στην εφημερίδα Παραπολιτικά με προβάδισμα της Ν.Δ. κατά 0,3%!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη εταιρεία που την Παρασκευή έδινε προβάδισμα στη Ν.Δ. ήταν η εταιρεία Palmos για το TVXS του Στέλιου Κούλογλου (ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) με 1,8% (ΝΔ: 25,6% ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%)

Δεν υπάρχουν σχόλια: