Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα πειράματα

Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα πειράματα

Για την Ελλάδα που πρέπει να πάει μπροστά και αυτό θα γίνει με κυβέρνηση που θα έχει κορμό ΝΔ και πρωθυπουργό τον ίδιο, μίλησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην αποψινή ομιλία του στην ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού ανέπτυξε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το επτάμηνο και ανέλυσε τα μεγάλα λάθη που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του Grexit, σε κλείσιμο τραπεζών, στα capital controls και σε ανεργία...

«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα» και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό του εξηντάευρου». Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και τώρα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση. Ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».
Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.
Οι συγκεντρωμένοι, μέσα και έξω από την αίθουσα, υποδέχθηκαν τον κ. Μεϊμαράκη με χειροκροτήματα και το σύνθημα «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».
«Αλήθεια πρώτη: Τα πειράματα 7 μήνες απέτυχαν. Μας κόστισαν πολλά. Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε τόσο κακό τόσο σύντομα.
Αλήθεια δεύτερη: Οι κίνδυνοι δεν ξεπεράστηκαν με την συμφωνία. Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.
Αλήθεια τρίτη: Πειράματα νέα δεν αντέχουμε. Μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία. Πρέπει η Ελλάδα να πάει μπροστά. Θέλουμε ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή ψέματα και ανευθυνότητα; Από εδώ πέρυσι ο Τσίπρας απλόχερα μοίραζε τα πάντα στους πάντες. Να συγκρίνουμε τι υποσχέθηκε με τα πεπραγμένα του. Να γίνει η σύγκριση. Αν υπενθυμίσουμε τι έκανε με το σήμερα, θα δούμε και την διαφορά.
Δεσμευόταν για διαγραφή χρέους, 13η σύνταξη, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αύξηση κατωτάτου μισθού, επιδόματα ανεργίας, θέσεις εργασίας, τράπεζα ανάπτυξης και ήταν πολλοί συμπολίτες μας που έλεγαν και τα μισά να κάνει καλά θα είναι. Δεν έκανε τίποτε τελικά, και μας πήγε και πίσω.
«Να θυμόμαστε στις κάλπες τις ουρές από τα capital controls
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή, προκαλούσε πρόωρες εκλογές πέρυσι τέτοια εποχή και διεκοψε βίαια την πορεία της Ελλάδας προς την ανάκαμψη. Δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και την κατάργηση του μνημονίου και δεν έκανε τίποτε τελικά. Εκβίασαν την Ευρώπη με Grexit και τελικά κατέφυγαν σε διχαστικό δημοψήφισμα και έσπρωξαν την χώρα προς τον γκρεμό. Έκλεισαν εν γνώση τους τις τράπεζες και έβαλαν capital controls. Οι ταπεινωτικές ουρές των συνταξιούχων να τις έχουμε στο μυαλό μας μέχρι την κάλπη.
Γκρέμισαν ότι καλό σε επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη.
Μετά αποφάσισαν να κατέβουν από το συννεφάκι τους και συμβιβάστηκαν με την πιο επώδυνη συμφωνία που έγινε ποτέ. Περίπου 11 δισ.ευρώ επιβάρυνση μόνο για το 15. Σταμάτησαν κάθε αποκρατικοποίηση με επιβάρυνση 10 δισ σε βάθος τριετίας. Τα ταμειακά διαθέσιμα τελείωσαν.
Κατρακύλησε η αξία των τραπεζικών μετοχών του ελληνικού Δημοσίου. Δεν τελείωσαν το παλιό ΕΣΠΑ και δεν άρχισαν το νέο, με κόστος 10 δισ.ευρώ.
Επτά μήνες μετά, τίποτε δεν έμεινε όρθιο και έφεραν και άλλο χειρότερο μνημόνιο. Έφεραν πρόσθετους φόρους και μείωσαν και άλλο τις συντάξεις. Σακάτεψαν τις τράπεζες και τώρα έχουμε νέο δάνειο 90 δισ.ευρώ.
Γκρέμισαν κάθε εμπιστοσύνη στην οικονομία μας. Τα capital controls κλείνουν επιχειρήσεις. Συγκρίνεται πως ήταν τον Ιανουάριο όταν παραδώσαμε και πως είμαστε τώρα;
Τον Γενάρη ήμασταν καλύτερα και αισιοδοξούσαμε. Οι πληγές δεν έκλεισαν. Το μόνο νέο που έφερε είναι το νέο μνημόνιο. Είναι ο Πρωθυπουργός του 60ευρου.
Δεν αντέχει η χώρα νέα πειράματα. Η πολιτική δεν είναι μόνο πρόσωπα, αλλά και αποφάσεις.
Χρειάζονται συναινέσεις και συνεργασίες στην χώρα, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Η χώρα θέλει μάνατζερ.
Η νέα κυβέρνηση με κορμό της ΝΔ είναι στόχος η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των εταίρων, των επενδυτών και των πολιτών στην χώρα.
Χρειάζεται νέο μοντέλο διακυβέρνησης η χώρα. Που θα φέρνει επενδύσεις, επιχειρήσεις, νέο μοντέλο που θα βελτιώνει την πραγματική οικονομία. Ανάγκη να φύγουμε μίζερα και αλαζονικά των τελευταίων μηνών. Οκτώ χρόνια μας είπε θα έρχεται ο κ.Τσίπρας να εγκαινιάζει την ΔΕΘ. Η ουσία είναι να υπάρχει χώρα και η Θεσσαλονίκη. Για αυτό και είναι πολύ πιθανό να τα κάνουμε εμείς τα εγκαίνια του χρόνου.
21 Σεπτεμβρίου Θεού θέλοντος και πολιτών, θα είμαι πρωθυπουργός.
«Εθνική ομάδα διακυβέρνησης και διαπραγμάτευσης»
Εθνική ομάδα διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, δήλωσε ότι ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το βήμα της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι μπορεί να δυσκολεύεται να πιστέψει ότι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις εκλογές και ο κ. Μεϊμαράκης πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, μιας που ο ίδιος υπέγραψε το Μνημόνιο.
«Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και παρατήρησε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».
Τόνισε ότι μετά τις «καταστροφικές συνέπειες» της επτάμηνης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να εξεταστεί ξανά το θέμα της βιωσιμότητας και άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, γιατί, όπως είπε, η Συμφωνία που υπέγραψε «αποκλείει ρητά κάθε σκέψη για "κούρεμα" του χρέους».
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.
«Εντολή 4ετίας»
Εντολή για κυβέρνηση τετραετίας ζήτησε από τους πολίτες ο Μεϊμαράκης και τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είτε για δημοψηφίσματα, είτε για εκλογές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερή πορεία της χώρας. Είπε ότι άλλες θα ήταν οι εξελίξεις αν είχε ολοκληρώσει τη θητεία της η Βουλή που εκλέχθηκε το 2012 , ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε πιο νωρίς τις εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι ήθελε να ανακόψει την πορεία της χώρας.
Τι είπε για Καμμένο
«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με υπουργό Εθνικής Άμυνας που αποχώρησε, θα υλοποιήσουμε εμείς τις αποφάσεις τούυ Συμβουλίου της Επικρατείας για τους στρατιωτικούς», είπε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το βήμα της 80ης ΔΕΘ.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να υλοποιήσει, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα οικονομικά των στρατιωτικών και δεσμεύτηκε για την επιχειρησιακή στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη στήριξη του εθνικού συστήματος Υγείας, την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών».
«Η ελπίδα ζει μέσα μας»
Προς το τέλος της ομιλίας του ο κ.Μεϊμαράκης σχολίασε «Η ελπίδα ζει μέσα μας, δεν την σκοτώνουμε. Ζήτησα λίγο παραπάνω χρόνο για να αναλύσουμε στον κόσμο τα δεδομένα ενόψει των εκλογών. Να σκεφτεί το κόστος ο κόσμος από την αποτυχημένη διαπραγμάτευση, από τα capital controls.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα βγει πρώτο κόμμα αν κερδίσει και αν δεν βγει θα μείνει εκτός κυβέρνησης. Χάνει το παιχνίδι που πουλούσε πια. Έχει φέρει συμφωνία με δική του υπογραφή πια. Η συμφωνία δεν επιτρέπει παράλληλα χρονοδιαγράμματα. Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα πια. Θέλουν σταθερότητα, σιγουριά και ασφάλεια ή αστάθεια και κινδύνους;
Θέλουν επενδύσεις και δουλειές ή κρατισμό και ανεργία;
Τραπεζικό σύστημα που στηρίζει ή capital control που ταλαιπωρούν τον κόσμο και κλείνουν τις επιχειρήσεις;
Με κυβέρνηση με κορμό ΝΔ και εμένα πρωθυπουργό θα απαντήσουμε θετικά στα διλήμματα. Δεν υπόσχομαι, είμαστε μπροστά στην τελευταία ευκαιρία και δεν πρέπει να τζογάρουμε. Πολιτικές συνεργασίες επιδιώκουμε και όχι δήθεν αυθεντίες. Μπορούμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο. Δεν είναι εύκολο. Αλλά μπορούμε και θα το προσπαθήσουμε. Ολοι μαζί μπορούμε, να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Την επόμενη Δευτέρα η Ελλάδα αλλάζει, πάει μπροστά».
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: