Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αρχίζουν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη ΝΔ

Αρχίζουν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη ΝΔ - Κεντρική Εικόνα

Δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Το αποφάσισαν σε χθεσινή τους συνεργασία Μεϊμαράκης και Παπαμιμίκος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ΝΔ με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προχωράει άμεσα τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου στη ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά την εκλογική ήττα του κόμματος, αποφάσισε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εσωστρέφεια στο κόμμα, εκτονώνοντας το κλίμα με την διαδικασία της διαδοχής...

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Να σημειωθεί ότι από την βραδιά των εκλογών στο κόμμα της ΝΔ επικρατούσε έντονος προβληματισμός. Παράλληλα ξέσπασαν και οι πρώτες κριτικές απέναντι στο αποτέλεσμα, με την δεξιά πτέρυγα να αυξάνει την  πίεση που θέλει επαναπροσδιορισμό της κεντρώας φυσιογνωμίας.
Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.
Το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό, με τον ίδιο στις δηλώσεις του την βραδιά των εκλογών να μην ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του, ωστόσο πολλοί εκτιμούν ότι θα είναι υποψήφιος έχοντας μάλιστα αποδείξει ότι είναι μια προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει την παράταξη. Ενδιαφέρον ωστόσο θα έχει στην προκειμένου περίπτωση η στάση που θα κρατήσουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μάκης Βορίδης, ο Νίκος Δένδιας κ.ά.
Το παρασκήνιο της απόφασης  Μεϊμαράκη 
Από το βράδυ της Κυριακής  μετά τη συνομιλία που είχε με τον  Κώστα Καραμανλή, τον  Αντώνη Σαμαρά και την κατ’  ιδίαν συζήτηση με τη Ντόρα  Μπακογιάννη φαίνεται  ότι  αποφάσισε ο Βαγγέλης  Μεϊμαράκης να ανοίξει τις διαδικασίες  εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ  «το ταχύτερο δυνατόν». Εκείνο που είπε προς πάσα κατεύθυνση  είναι  ότι η παρούσα συγκυρία δεν προσφέρεται για  εσωστρέφεια  εκτιμώντας  ότι η κυβέρνηση  «είναι  θέμα εβδομάδων να βρεθεί μπροστά σε τραγικά αδιέξοδα». 
Προφανώς η  θέση του αυτή  «έγινε κατανοητή αλλά  όχι αποδεκτή»  με αποτέλεσμα  ο  Μεϊμαράκης  να δρομολογήσει αμέσως τις διαδικασίες. Δηλαδή  νέος αρχηγός από την  κομματική βάση με κάλπες που θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα! Κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση θα συμβεί περί τα τέλη  Οκτωβρίου, δηλαδή επί ένα μήνα  στη  Βουλή θα ψηφίζονται  Μνημονιακοί νόμοι και η ΝΔ  θα αλληλοσπαράζεται   παρέχοντας χρόνο  εδραίωσης σε  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Όπως  ακριβώς συνέβη  το  2009 με τη διαδοχή Καραμανλή.  Όσον αφορά στους  υποψήφιους προέδρους, πέραν του  Μεϊμαράκη που το σκέπτεται , ενδιαφέρον σε θεωρητικό επίπεδο  εκδηλώνουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Νίκος Δένδιας,  Όλγα Κεφαλογιάννη , Βασίλης Κικίλιας, από την  οικογένεια  Μητσοτάκη,  ο  Κυριάκος  Μητσοτάκης  και ο  Κώστας Μπακογιάννης,  ο Απόστολος Τζιτζικώστας , το  σκέφτεται ο Κώστας Αγοραστός και πιθανόν ο Μάκης  Βορίδης. Καραμανλής,  Σαμαράς και  Ντόρα  δεν σκέπτονται  καν να μπουν στη διαδικασία της κάλπης. 
Στάση αναμονής από τον Βορίδη
Απολύτως ορθή χαρακτήρισε την απόφαση να ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ωρα MEGA". Ωστόσο,δεν αποσαφήνισε αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.
«Πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρισκόταν σε εκρεμμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε: «Θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα».
Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Βορίδης είπε ότι «είναι ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ, έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει» προσθέτοντας ότι «αν θα είναι υποψήφιος ή όχι είναι δικό του θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: