Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η ενόχληση του Καραμανλή, η δυσαρέσκεια Μεϊμαράκη και ο… Σαμαράς – Κλειδώνει η υποψηφιότητα του Βαγγέλη

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Χθες το βράδυ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε στη Ραφήνα, όπως...
αναφέρει το real.gr αν και επισήμως η Συγγρού κάνει λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, και σε αυτή φαίνεται πως κλείδωσε η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τελικά πείστηκε από το επιχείρημα Καραμανλή που του ζήτησε να μπει μπροστά για να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης και να περιοριστούν οι πολλές υποψηφιότητες και αποφάσισε να είναι υποψήφιος, αν και θα υπάρξει μια ακόμα επίσημη συνάντηση πιθανότατα την Δευτέρα ή την Τρίτη, όπου και σφραγιστεί και τυπικά η υποψηφιότητά του.
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη βεβιασμένη απόφαση του Β. Μεϊμαράκη να ανοίξει άμεσα τις εσωκομματικές διαδικασίες αλλά τόνισε την στήριξη του στο πρόσωπο του..
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ του εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό που έχει για τον τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά του για την κριτική που δέχθηκε από στελέχη που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά. Εξ ου και το κλίμα στις σχέσεις Μεϊμαράκη – Σαμαρά είναι ιδιαίτερα βαρύ.
Πάντως, μέχρι στιγμής η μόνη επίσημη υποψηφιότητα είναι εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, αναμένουν την αντίδραση Μεϊμαράκη για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το  «δαχτυλίδι» της ΝΔ. Ορισμένα μάλιστα από τα στελέχη της ΝΔ. όπως η Ντόρα Μπακογιάννη ή ο Νίκος Δένδιας είχαν αφήσει να διαφανεί ότι θα έθεταν υποψηφιότητα μόνο στην περίπτωση που ο Βαγγέλης Μεϊμαρράκης, έκανε πίσω.
Ερωτηματικό παραμένει η στάση του Μάκη Βορίδη που είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη θέση ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και του Άδωνη Γεωργιάδη, που είχε δηλώσει ότι η διεκδίκηση της προεδρίας από τον ίδιο δεν εξαρτάται από το αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Μεϊμαράκης.
Πάντως, από το μεσημέρι της Παρασκευής άρχισε να «τρέχει» η εβδομαδιαία προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους υποψηφίους για να είναι να συγκεντρώσουν υπογραφές από 50 μέλη της «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής ή εναλλακτικά –κάτι πολύ δυσκολότερο- περί τις 450 υπογραφές από τους νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στο τελευταίο κομματικό συνέδριο.
Ήδη τους καταλόγους με τα μέλη από τα οποία μπορεί να ζητήσουν υπογραφές, πήραν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: