Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τα επτά καλύτερα σνακ πριν τον ύπνο για να χάσετε βάρος - ΦΑΤΕ ΤΑ ΑΦΟΒΑ!


Η διατροφολόγος από τη Φιλαδέλφεια Janet Brill και συγγραφέας του βιβλίου Blood Pressure Down, προτείνει τα παρακάτω.
Τυρί χαμηλό σε λιπαρά 
Μπορεί να είναι επεξεργασμένο αλλά μια μερίδα αυτού του σνακ είναι πλούσιο σε πρωτείνες και προσφέρει κορεσμό με λίγες θερμίδες. Το τυρί περιέχει επίσης το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο...
βοηθάει στον ύπνο.
Ένα μπολ με δημητριακά
Όχι όμως εκείνα με γλυκαντικές ουσίες και ζάχαρη, η οποία πριν τον ύπνο μπορεί να σας δημιουργήσει υπερένταση. Μιλάμε για δημητριακά ολικής αλέσεως (σκεφτείτε το πλιγούρι βρώμης ή πίτουρο καλαμποκιού ή νιφάδες) τα οποία χωνεύονται εύκολα και έχουν μόλις 200 θερμίδες ανά μπολ ή και λιγότερο. Συνοδέψτε τα με λίγο γάλα για επιπλέον τρυπτοφάνη και πρωτεΐνη.
Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
Με μόλις 100-150 θερμίδες, μπορείτε να πάρετε τις πλούσιες θρεπτικές αξίες της ουσίας τρυπτοφάνης καθώς και ικανοποιητική πρωτεΐνη. Το γιαούρτι μπορεί επίσης να βοηθήσει το στομάχι σας να συνέλθει και είναι λιγότερο πιθανό να ξυπνήσετε με καούρα ή δυσπεψία.
Γαλοπούλα
Η γαλοπούλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή ποσότητα πρωτεΐνη. Τρεις φέτες γαλοπούλας βραστής δεν θα έχουν περισσότερες από 100 θερμίδες.
Μήλο με μια κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο
Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Η πρωτεΐνη στο φυστίκι επίσης ή στο βούτυρο αμυγδάλου σας δίνει το αίσθημα κορεσμού χωρίς να βαραίνει το στομάχι.
Καρότα
Σούπερ θρεπτικά και υγιεινά! Ένα μεσαίο καρότο μάλιστα έχει μόλις 10 θερμίδες!
Μπανάνα
Οι μπανάνες όχι μόνο χορταίνουν αλλά είναι το τέλειο βραδινό γεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: