Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Το νέο και το παλιό...

Από τη μία πλευρά ο Αλ. Τσίπρας εγκατέλειψε τον γελοίο διαχωρισμό μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί που δίχασε τη χώρα, καθώς δεν μπορούσε να τον συνεχίσει μετά την υπογραφή του μνημονίου από τον ίδιο, από την άλλη πλευρά εισήγαγε την εξοργιστική αντιπαράθεση νέο - παλιό.

Με την έννοια ότι αυτός εκπροσωπεί το νέο και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ιδίως εκείνα που επιμένουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό...
της χώρας, εκπροσωπούν το παλιό.
Πρόκειται προφανώς για μία ακόμη παραπλανητική προσπάθεια να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, ενώ οι άλλοι είναι αγκυλωμένοι στο παρελθόν.
Με βασικό επιχείρημα ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κυβέρνησαν τη χώρα στη διάρκεια της μεταπολίτευσης...

Το καινούργιο «αφήγημα» του Αλ. Τσίπρα, που πλέον είναι και ο μόνος εκφραστής του κόμματός του, διατυπώνεται διανθισμένο με πλήθος αντιφάσεων και ανακριβειών. 
Αν κάποιος πάρει τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του τέως πρωθυπουργού και τις αναλύσει φράση - φράση θα τις βρει πολύ εύκολα γιατί είναι και πάρα πολλές, αλλά και κραυγαλέες.
Για παράδειγμα, μιλάει για το κομματικό κράτος που είχαν στήσει οι προηγούμενοι και ξεχνά τα όσα έγιναν στο 7μηνο της διακυβέρνησής του. Πέρα από το γεγονός ότι στη διάρκεια της μεταπολίτευσης κανείς και πουθενά στον δημόσιο τομέα δεν αρνιόταν θέσεις σε αριστερούς, οι οποίοι δεν είχαν και λόγο να κρύψουν την πολιτική τους τοποθέτηση. Είναι πασίγνωστο άλλωστε ότι μέλη και στελέχη του ΚΚΕ Εσ. αρχικά και της Ανανεωτικής Αριστεράς, από τα οποία μετεξελίχθηκε ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, «γέμιζαν» τις δημόσιες υπηρεσίες.
Αλλά και επί της ουσίας, είναι θρασύτατος ο ισχυρισμός ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν... το νέο, όταν όλος ο αγώνας τους και η ρητορική τους έχουν στόχο τη συντήρηση του παλιού, ακόμη και την αναβίωση του παμπάλαιου.
Το απέδειξαν οι άνθρωποι τους επτά μήνες που κυβέρνησαν τη χώρα με τον αχαλίνωτο κρατισμό τους, τη βούλησή τους για διατήρηση όλων των στρεβλώσεων που καταβαράθρωσαν την Ελλάδα, τον σεβασμό προς τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, την αντιπαλότητα προς κάθε έννοια επιχειρηματικότητας, την υπονόμευση κάθε ευκαιρίας για προσέλκυση επενδύσεων και εν τέλει, τον αντιευρωπαϊσμό τους. Αυτά ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με κορωνίδα βέβαια την ανεπάρκεια στη διοίκηση και την πλήρη άγνοια του τι συμβαίνει στην Ευρώπη και γενικότερα στον κόσμο.
Από την τεχνολογία και την οικονομία ώς τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς.
Γι’ αυτό και έπεσαν τόσο έξω σε όλα, κατά ομολογία τους...
Πιθανώς, ο Αλ. Τσίπρας ορίζει το νέο και το παλιό με βάση την ηλικία του.
Αλλά δεν πρέπει να ξεχνά επίσης ότι το επιτελείο του αποτελείται από υπερεβδομηντάχρονους. Ή όχι;

Άγγελος Στάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: