Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Τα κρυφά χαρτιά των μονομάχων για το μπόνους των 50 εδρών

Πυρετός επικρατεί στα κομματικά επιτελεία λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες και ειδικά σε αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας που δίνουν μάχη για το πιο θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν ότι έστω και την τελευταία στιγμή η διψήφια σε ποσοστό «δεξαμενή» των αναποφάσιστων θα... του δώσει τη νίκη ενώ πρέπει να πείσει για την αναγκαιότητα προσφυγής στις κάλπες δεδομένου ότι η αποχή αναμένεται να είναι μεγάλη.

Στη ΝΔ, με τη συσπείρωση των ψηφοφόρων σε ιστορικά υψηλά, τονίζουν την ανάγκη για σταθερότητα με κεντρικό μότο: «Ψηφίζουμε για σταθερότητα, για σταθερή κυβέρνηση από Δευτέρα… καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη».
Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πρόθεσης ψήφου των αναποφάσιστων του ΣΥΡΙΖΑ ίσως παίξουν οι αποκαλύψεις για τον Αλέκο Φλαμπουράρη.
Το έργο που ανέλαβε η εταιρεία του πρώην υπουργού Επικρατείας και οι σκιές για την διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών φαίνεται ότι έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην συμπεριφορά των αναποφάσιστων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το κρίσιμο σώμα των αναποφάσιστων θα πριμοδοτήσει κυρίως το κόμμα που έχει τον αέρα της νίκης που σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται από την παράσταση νίκης ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο άλλο στρατόπεδο της Ν.Δ. στο μέτωπο των μετακινήσεων έχει προβάδισμα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, εάν η συμμετοχή περιοριστεί στα επίπεδα του δημοψηφίσματος ή των ευρωεκλογών μεγάλος χαμένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι δικοί του ψηφοφόροι είναι περισσότερο απογοητευμένοι και φλερτάρουν με την αποχή.
Κλειδί για το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι οι γυναίκες καθώς οι 2 στους 3 αναποφάσιστους είναι γυναίκες, ενώ το 50% των αναποφάσιστων επιθυμούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας την επόμενη μέρα των εκλογών.
Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης έχει κερδίσει πόντους αφού από την πρώτη στιγμή έχει εμφανιστεί διαλλακτικός και έχει προτείνει κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων.
Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι ο μόνος σίγουρος κυβερνητικός εταίρος είναι οι ΑΝΕΛ, μόνο που δεν είναι βέβαιη η είσοδό της στη Βουλή. Παράλληλα προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιτίθεται στο Ποτάμι. Ακόμη σε κάθε δυνατή ευκαιρία τονίζει ότι αποκλείεται να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές και ότι στις 21 Σεπτέμβρη με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματιστεί κυβέρνηση.
Για τη Νέα Δημοκρατία «Όλα τελειώνουν την ώρα που κλείνουν οι κάλπες» ενώ η στρατηγική συνοψίζεται στη φράση «καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: