Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μιχαλολιάκος απογείωσε την ΝΔ 32,7%-ΣΥΡΙΖΑ 27,3%

ΚΚΕ 7,5%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, ΠΟΤΑΜΙ-ΛΑ.Ε 5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,5%

Tρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 7,5%, στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ με 5,5% ενώ ΠΟΤΑΜΙ και ΛΑ.Ε βρίσκονται στο 5%. και η Χρυσή Αυγή στο 4,5% μετά την παραδοχή Μιχαλολιάκου για την πολιτική ευθύνη στη δολοφονία Φύσσα.
Είναι ακριβώς αυτή η παραδοχή που εκτίναξε τα ποσοστά της ΝΔ στο 32,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πλέον στο 27,3%...

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα αγγίζει πλέον τις 6 μονάδες.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης βρίσκονται αυτή την στιγμή στο μικροσκόπιο του Βερολίνου αλλά και του ΔΝΤ καθώς η Τρόικα εκτιμά πως είναι η πιο κοντινή στην πραγματικότητα αλλά και στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Στο μεταξύ προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρίας «ΜΕΤRISI», που δημοσιεύει, αύριο, ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ενώ η Ν.Δ. υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, στην «πρόθεση ψήφου»η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 1,4%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28,5%, έναντι 27,1% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 
Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,6%, ενώ ακολουθεί με οριακή διαφορά το ΚΚΕ με 5,4%.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συγκεντρώνει 5,1%, το Ποτάμι 4,7%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα καταγράφει ποσοστό 3,2%. 
Σε "απόσταση αναπνοής" η Ένωση Κεντρώων με 3,1%, ενώ εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,7%. 
Πολλά θα κριθούν από την οριστική επιλογή του 18,5% των ερωτώμενων, οι οποίοι αν και δηλώνουν την πρόθεση ψήφου ενός εκ των κομμάτων, δεν εκφράζουν τη βεβαιότητα για την επιλογή τους. 
Κρίσιμη παράμετρος είναι και το ποσοστό 11,7% της συνολικής αδιευκρίνιστης ψήφου, των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Το ποσοστό των αναποφάσιστων, σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας, σχηματίζεται κατά 36,9% από ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Ιανουαρίου 2015 και κατά 30,1% από ψηφοφόρους, που είτε απείχαν, είτε δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. 
Η Ν.Δ. παρουσιάζει συσπείρωση 84,6% ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, παραμένει αποσυσπειρωμένος με 66,8%. 
Το ισοζύγιο εισροών-εκροών μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραμένει 1:3 υπέρ της Ν.Δ. 
Από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ποσοστό 5,6% μετακινείται προς τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ αντίστροφα, η Ν.Δ. «παίρνει» ποσοστό 20,9% από τους ΑΝ.ΕΛ., 18,3% από το Ποτάμι, 9,7% από τη Χρυσή Αυγή.
Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο κ. Μεϊμαράκης πήρε «κεφάλι» από τον κ. Τσίπρα, στον απόηχο του ντιμπέιτ και συγκεντρώνει ποσοστό 32,1% έναντι 31,4% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: