Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας που θέλει να γίνει 007

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας έχει σπάσει όλα τα κοντέρ στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Μέσα σε 7 μήνες κατάφερε αυτό που ήθελαν διακαώς οι δανειστές, ένα βαρύ Μνημόνιο.

Ουσιαστικά έπραξε αυτό που ήθελε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σοϊμπλε. 
Και τι ήθελε ; Δεν επεδίωκε την έξοδο από το ευρώ – όπως του αποκάλυψε ο Βαρουφάκης- αλλά η Ελλάδα να βρίσκεται μονίμως σε μια ημιθανή κατάσταση...
 Τον εχθρό σου δεν τον σπρώχνεις στον γκρεμό, αλλά τον διατηρείς, ειδικά όταν κερδίζεις από τους τόκους, τις αγορές γερμανικών ομολόγων.
Το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ είναι ότι διεκδίκησε και πήρε την εξουσία με υποσχέσεις για τα πάντα ( κατάργηση Μνημονίου ) ενω το μοναδικό πολιτικό πρόγραμμα ήταν η έκθεση ιδεών της Θεσσσαλονίκης – την οποία γνώριζαν τα στελέχη του Σύριζα ότι, ήταν ανεφάρμοστη.
Μια λαϊκιστική κυβέρνηση χρειαζόταν πειθήνια μέσα ενημέρωσης (ΕΡΤ, Κόκκινο, left ), προσλήψεις, “ αυθόρμητες”εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ( λ.χ όπως τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ) έναν πολιτικό ( Κωνσταντοπούλου ) που θα παίζει τον ρόλο του αριστερού Μακάρθι ( με επιτροπές, ανακρίσεις κλπ.), και φυσικά ένα τσούρμο συνδικαλιστές, ακτιβιστές κλπ. Με τους συμμετέχοντες λ.χ της Επιτροπής Χρέους της Κωνσταντοπούλου και τα αποτελέσματα γελάνε και τα τσιμέντα ειδικά όταν αναφέρει “το απεχθές και επονείδιστο”. ) Που να είναι επίσης άραγε τώρα το “Κίνημα δεν πληρώνω” που διοργάνωνε φασαρίες σε ΔΕΗ ; Είτε προσλήφθηκαν, είτε συνεχίζουν τους “αγώνες” από άλλα μετερίζια. Μ αυτούς τους άξονες πολιτικής και την εκστρατεία στην Ευρώπη δεν έμεινε χρόνος για την παιδεία, την υγεία, το μεταναστευτικό. Όπως αποδείχθηκε οι υπηρεσιακοί υπουργοί σε Παιδεία, μετανάστευση ήταν μακράν καλύτεροι των “γραμματίων” που ξοφλούσε ο Τσίπρας.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι, ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί προτάσεις για ανάπτυξη σε διάφορους τομείς, αλλά δεν ασχολήθηκε απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις. Ο στόχος δεν ήταν η ανάπτυξη, αλλά η επιβολή όλων όσων γράφτηκαν στις 17 ώρες που επαναλαμβάνει συνέχεια.

Η χαριστική βολή, όμως, για τον Σύριζα ήλθε απο τις τράπεζες. Πρώτα έλεγε – ακόμη και ο Βαρουφάκης – ότι τις τράπεζες τις έκλεισαν οι κακοί ξένοι. Τώρα στο πρόγραμμα του Σύριζα αναφέρεται ότι, η ίδια η κυβέρνηση έκλεισε τις τράπεζες αφού προηγουμένως τις απαξίωσε δια της απραξίας στις διαπραγματεύσεις. 
Ο κ. Τσίπρας, όμως, έπειτα από 7 μήνες μοιάζει με τον Θ. Βέγγο στην ταινία “πράκτορας Θ.Β” Περιμένει να πάρει 7 στην τελευταία αποστολή ώστε να μοιάζει με το είδωλο του τον Τζεϊμς Μποντ 007. 
Μακάρι να έμοιαζε στο ένα δακτυλάκι του Σκωτσέζου.


Δημήτρης Παφίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: