Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Η «Οδύσσεια» ενός μετανάστη στο Instagram - Τρόλαρε όλο το Ιντερνετ [Βίντεο & εικόνες]

Η «Οδύσσεια» ενός μετανάστη στο Instagram -Τρόλαρε όλο το Ιντερνετ [εικόνες]Η μετανάστευση από τη μία χώρα στην άλλη είναι ένα άκρως επικίνδυνο ταξίδι. 

Ενας... Αφρικανός μετανάστης μοιράστηκε καρέ-καρέ την πορεία του προς το καλύτερο μέλλον της Ευρώπης.

Μέσα από φωτογραφίες του στο Instagram, ο Abdou Diouf, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα να ανεβάζει φωτογραφίες από την «Οδύσσειά» του...

Από το σπίτι σου στην πρωτεύουσα του Ντακάρ, όπου ποζάρει με την οικογένειά του και προετοιμάζεται για το «μεγάλο» ταξίδι, ένα δρόμο γεμάτο ιδρώτα μέχρι και μέσα σε μια βάρκα μέσα στο βράδυ.
Μάλιστα, στη λεζάντα της φωτογραφίας με τη βάρκα μέσα στο σκοτάδι, ο Abdou έγγραψε: «Ήταν ο μόνος τρόπος να περάσουμε, ένα μικρό φουσκωτό σκάφος και κουπί όλο το βράδυ. Είμαι πολύ φοβισμένος».
Ο «μετανάστης» παρά το δύσκολο του ταξιδιού κατάφερε να φτάσει στη στεριά μέσα σε στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Μέσα σε όλη αυτή την αγωνία του αύριο και τα διαρκή ποσταρίσματα, ο Abdou απέκτησε 8000 followers και αμέτρητα σχόλια (θετικά ή αρνητικά) να συνοδεύουν τις φωτογραφίες του.
Ολο αυτό, όμως, δεν ήταν παρά μόνο ένα ψέμα. Κανείς δεν πρόσεξε πως Abdou Diouf λεγόταν ένας πρώην πρόεδρος της Σενεγάλης, ούτε πως τα post του τα συνόδευε με hashtags οπως  #Swag, #LovingLife και #InstaLovers.
Ο φερόμενος ως μετανάστης είναι ένας Ισπανός πολίτης εν ονόματι Hagi Toure. Είναι παίκτης του χάντμπολ και δημιούργησε το φωτογραφικό blog Disphotic στο πλαίσιο της καμπάνιας μάρκετινγκ για ένα φεστιβάλ φωτογραφίας της Ιβηρικής χώρας.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: