Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

«H ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ»! Με εντολή Τσίπρα οι «θανατηφόρες» επιθέσεις Παππά – Φλαμπουράρη


Ο μοναδικός της σύμμαχος στο Μαξίμου

Στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από νωρίς το πρωί νέες συζητήσεις προκάλεσε αναμφροά στον ΒΗΜΑτοδότη, ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μένει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι...
την απόφαση έλαβε προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και διαβιβάστηκε ήδη για τα περαιτέρω στο κομματικά επιτελεία.
«»Η Ζωή είναι τελειωμένη», μου το επιβεβαίωσε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, λέγοντας μάλιστα ότι έχει λάβει άνωθεν εντολή να μην τη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Όσον αφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη δεν αποκλείεται να παραδώσει αυτοβούλως την έδρα του…
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ακόμα ένα βήμα κατά της κ. Κωνσταντοπούλου «κόβοντας» την και από τη Βουλή. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με συνταγματολόγους, ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που θα αποφασίσει ποια προεδρεύει στα θερινά τμήματα. Δεδομένης λοιπόν της στάσης που έχει τηρήσει η κ. Κωνσταντοπούλου θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να την προτείνει ο κ. Τσίπρας…
Φλαμπουράρης
Λίγη ώρα αργότερα μιλώντας στο Μέγκα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης έσφαξε με το γάντι την Πρόεδρο της Βουλής: «Η κα Κωνσταντοπούλου ενώ θα μπορούσε να είναι η καλύτερη Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς έμπλεξε με τα πολύ εσωτερικά και έχασε την ευκαιρία. Της δόθηκε η ευκαιρία με 250 ψήφους αλλά έχει δημιουργήσει προβλήματα. Δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος. Οι αρχηγοί κομμάτων δεν γίνονται έτσι. Δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί κομμάτων της Αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες. Ο Τσίπρας είναι από τα 15 του στους αγώνες».
Παππάς
Αιχμές εναντίον της άφηνε και υπουργός Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας με συνέντευξη στην Εφηερίδα των Συντακτών επισημαίνοντας ότι «το να κάνεις κατάχρηση της δυνατότητας που δίνει η έδρα στη Βουλή είναι αναντίστοιχο του ρόλου του προεδρεύοντος».
«Το χρέος, για παράδειγμα, δεν μειώνεται όταν το βρίζεις και το ονοματίζεις στο σύνολό του κιόλας με ένα κάρο επίθετα. Μειώνεται όταν επιμένεις και καταφέρνεις να συζητηθεί όπως έγινε τώρα» συνεχίζει για να προσθέσει: «Το να υπονοείς ότι τα προβλήματα θα λυθούν αν πάμε τον κ. Τόμσεν στα δικαστήρια, είναι μια άποψη που υποβιβάζει μέχρι εκμηδενισμού την πολιτική, τα κόμματα, τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και συμμαχίες».
Μαντάς
Μετά από όλα αυτά να σταματήσουν οι επιθέσεις μερίδας των μέσων ενημέρωσης κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ζήτησε με γραπτή δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.
«Αποτελεί στοιχειώδη δημοκρατική απαίτηση να σταματήσει αυτή η πρακτική τώρα» αναφέρει ο κ. Μαντάς και κάνει λόγο για ανθρωποφαγία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κριτική για διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις ή χειρισμούς αναφορικά με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ο κ. Μαντάς αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι επιθέσεις ορισμένων ΜΜΕ στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με χυδαίους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα για την προσωπική και οικογενειακή της πορεία, που ξεπερνούν κάθε όριο».
«Αυτή η ανθρωποφαγία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κριτική για διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις ή χειρισμούς αναφορικά με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου» προσθέτει για να καταλήξει ότι «αποτελεί στοιχειώδη δημοκρατική απαίτηση να σταματήσει αυτή η πρακτική τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: