Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Economist: Οι Έλληνες δεν χορταίνουν να ψηφίζουν!


Θα προσέλθουν στις κάλπες για έκτη φορά σε οκτώ χρόνια.

Την συχνότητα με την οποία καταφεύγουν οι Έλληνες στις κάλπες, σχολιάζει με χιουμοριστικό τρόπο, άρθρο του Economist, το οποίο τονίζει πως κατά κάποιο τρόπο είναι λογικό καθότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας.
«Σε περίπτωση αμφιβολίας, κάντε εκλογές», λέει μια ελληνική πολιτική παροιμία, η οποία...

είναι πιο έγκυρη από ποτέ.
Μετά από μόλις επτά μήνες στην εξουσία, ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, παραιτήθηκε στις 20 Αυγούστου με την πρόθεση να κερδίσει μια νέα εντολή. Η υπογραφή του μνημονίου, ακολούθησε μια εξέγερση από τα σκληροπυρηνικά μέλη της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, αφανίζοντας την πλειοψηφία του κ Τσίπρα στο κοινοβούλιο. Οι Έλληνες θα ψηφίσουν για έκτη φορά σε οκτώ χρόνια στις, 20 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από τους Ευρωπαίους πιστωτές, θα αρχίσει να φέρνουν πολλά προβλήματα τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα η διακυβέρνηση να γίνει ακόμη πιο περίπλοκη. Συνεπώς είναι λογικό, ο κ. Τσίπρας να αναζητά μια νέα εντολή αμέσως.

Οι περισσότεροι πιστωτές έχουν υποστηρίξει την επιστροφή στις κάλπες, ακόμη και αν αυτή αυξάνει την βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα. Σε κάθε περίπτωση, προτίθενται να παρέχουν βοήθεια στην Ελλάδα μόνο όταν εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν.

«Οι κουρασμένοι Έλληνες θα ανταμειφθούν από την τήρηση των νέων προγραμμάτων από τους πιστωτές αλλά πρώτα πρέπει να... ψηφίσουν», καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: