Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Τώρα ο Τσίπρας θα μας πει πως είναι αντιμνημονιακός

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΔ

«Ο τύπος την κοπανάει» 

επανέλαβε σε συνέντευξή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα πως στην πραγματικότητα θέλει να «φύγει» για να μην εφαρμόσει το μνημόνιο.
Σε εκτενή συνέντευξή του...
στην τηλεόραση του Alpha, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολούθησε κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής τους αλλά και για τη συμφωνία, που έφερε στην χώρα.

Αρχικά αναφέρθηκε στη μη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας πως «αυτά είναι διαδικαστικά ζητήματα. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο πρέπει να τηρούμε τις διατάξεις. Οι εντολές δεν είναι μόνο να γίνει κυβέρνηση άλλα και να εκτονωθεί η ένταση, να δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές».

Μιλώντας για τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού τον χαρακτήρισε «αμετανόητο» μιας και «δεν μπορεί να βρει δικαιολογίες που απαιτούνται. Αφου υπέγραψε τι θέλει τώρα να πει, δώσε μου εντολή να αλλάξω συμφωνία. Τώρα θα μας παρουσιαστεί αντιμνημονιακός».

«Οι εκλογές πρέπει να έχουν τον χρόνο τους για ζητήματα που θέλουν να συζητήσουν οι πολίτες. Πάμε να ψηφίσουμε για κάτι που ψηφίστηκε σε μία μέρα, επηρεάζει τη ζωή μας για χρόνια και ζητάμε από τους πολίτες να αποφασίσουν. Στις εκλογές του 12 και του 15 δεν υπήρχε μια συμφωνία που θα μας επηρέαζε τα επόμενα χρόνια», είπε, ακόμα.

Έπειτα από 213 ημέρες αποχαιρετά το Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας

«Άρχισε να συμπεριφέρεται με αλαζονικό τρόπο ο Τσίπρας Με 252 ψήφους μπορούσε να γίνει εθνικός ηγέτης, θα μπορούσε να βρει τρόπο να προχωρήσουμε. Τι θα κάνει όμως; - Γιατί κάνει τις εκλογές; Τι θα αλλάξει; Δεν θα έχει τόσους αντάρτες», προσέθεσε.

Εξηγήσαμε στον Τσίπρα πως οι εκλογές απαιτούν σταθερότητα. Το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι αυτή. Την εξασφαλίζουμε με δημοψήφισμα με εκλογές.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως οι εκλογές γίνονται για να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ. «Θεώρησε πως η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου. Το έκανε ζήτημα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν θεωρούσε πως δεν μπορούσε να κυβερνήσει θα ήμασταν μαζί τουλάχιστον», συμπλήρωσε.

«Γίνονται εκλογές γιατί δεν έχει έρθει το ραβασάκι της εφορίας; Ο ΕΝΦΙΑ; Η ΝΔ ζητά αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η Νέα Δημοκρατία ζητά να ανασταλεί η διάταξη του ΦΠΑ, ώστε τα ιδιωτικά σχολεία να μην υπάρξει αναταραχή. Βάλανε ΦΠΑ 23% που δεν υπάρχει σε άλλη χώρα», δήλωσε.

Ερωτηθείς για την ουδέτερη αντίδραση των εταίρων στην προκήρυξη εκλογών υπογράμμισε: «Το παραμύθι το έχουμε φάει όλοι δεν θα το έτρωγαν αυτοί. Ο ανθρωπος είπε πως είχε από τις 12 Ιουλίου να πάει σε εκλογές. Να ξέρετε πως προσπαθούσε να φέρει συμφωνία πιο μπροστά για να κάνει εκλογές στις 3/9».

«Η συμφωνία όπως ψηφίστηκε αποτελεί νόμο του κράτους και δέσμευση για την επόμενη κυβέρνηση. Σκεφτόμαστε να κάνουμε διορθώσεις και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε,.

Οσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες και αν η ΝΔ θα προχωρήσει σε αυτές είπε: «Καταρχήν θα κάνουμε ότι μας πει ο λαός. Η ΝΔ και το 12 συνεργάστηκε προς όφελος του ελληνικού λαού και το συμφέρον της χώρας», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα στήριζε τον Τσίπρα για πρωθυπουργό διερωτήθηκε: Θα μου το ζητήσει; Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας και χωρίς εκλογές. Αν δεν θέλει ο Τσίπρας, πάμε σε κάποιον σαν τον κ. Δραγασάκη».

«Είμαι σίγουρος πως ο Τσίπρας δεν θα μου ζητήσει να τον στηρίξω σαν πρωθυπουργό αν είναι πρώτο κόμμα», συμπληρωσε.

Σχολιάζοντας τα λόγια του κ. Τσίπρα πως επιθυμεί αυτοδυναμία, ο κ. Μειμαράκης σημείωσε πως αυτή δεν πιάνεται. «Με επιβεβαίωσε πως την κοπανάει... δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που έφερε. Αφού δεν θέλει να το εφαρμόσει γιατί το έφερε Αρα φεύγει. Εβαλε την χώρα σε περιπέτεια, θα μπορούσε να πάει σε συνέδριο ή να ορίσει κάποιον άλλον», ανέφερε με δηκτικό τρόπο.

«Σε εμάς το Ζαππειο ήταν πολιτικές που μπορούσαν να υλοποιηθούν με μονοκομματική αυτοδύναμηκυβέρνηση. Οι πολίτες τον Ιανουάριο συνέκριναν το ροζ συννεφάκι Τσίπρα με τα δικά μας πεπραγμένα. Τώρα θα κρίνουν . Τώρα έχουμε όμως τα πεπραγμένα εφτά μηνών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Οι τράπεζες έκλεισαν και θέλουν ανακεφαλαιοποίηση 25 δισ. ευρώ», δήλωσε στη συνέχεια της συνέντευξής του.

Ερωτηθείς για το όραμα του κόμματος για τη χώρα, απάντησε: «Το όραμα θα πρέπει να δώσουμε εξειδικευμένο πρόγραμμα κράτους. Καλό θα ήταν εσείς οι δημοσιογράφοι να μας κάνετε θεματικές ερωτήσεις. Θα ξεδιπλώσουμε θεαματικά το πρόγραμμά μας Η ΝΔ θέλει να εφαρμόσει το 99% των μεταρρυθμίσεων που περιέχει το μνημόνιο. Πρέπει επίσης να επιτευχθούν δημοσιονομικοί στόχοι».

Ο κ. Μειμαράκης εξήγησε πως επεσήμανε πως η χώρα οφείλει να ακολουθήσει τον δρόμο της ανάπτυξης. «Εχουμε μια κοινωνία πεσμένη όσοι είναι όρθιοι πρέπει να την τραβήξουμε προς τα πάνω. Πρέπει να συνεννοηθούμε για τα βασικά ζητήματα της χώρας. Υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξη. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα: για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πολύ καλό λάδι δεν κάθισε το υπουργείο ανάπτυξης πως να εξάγουμε το λάδι μας. Υπάρχει και η καλή πλευρά»

Σχετικά με το εάν θα βρίσκεται στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε: «Ανέλαβα να οδηγήσω το κόμμα, αν το κόμμα κερδίσει παίρνω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν κερδίσουμε τις εκλογές θα κάνω κυβέρνηση με τους πιο άξιους που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα Δεν έχει τεθεί από κανέναν ότι μπορεί να μπει θέμα αρχηγού της ΝΔ, αν είμαι πρωθυπουργός. Αυτά τα διαρρέει το Μαξίμου»

Η ΝΔ είναι η πιο συμπαγής πολιτική δύναμη που υπάρχει σήμερα και προσχωρεί ενωμένη, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κλείσει ψηφοδέλτια και ψάχνει υποψήφιους - Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, τις περιμέναμε τις εκλογές

Μπορούμε να συγχωρήσουμε πολιτικούς αντίπαλους, χωρίς να ξεχνάμε. Θα συγχωρήσω τον Τσίπρα αλλά δεν ξεχνάω τι έχει κάνει.

Σχετικά με πρώην βουλετές του κόμματος, όπως τους κ.κ Βουλγαράκη, Ρουσόπουλο και Λιάπη, και την επιστροφή τους, είπε: «Επειδή είναι αρνητικά φορτισμένοι, τι δεν θα τους συγχωρέσουμε. Βεβαίως και να έρθουν. Θεωρώ πως είναι ψηφοφόροι, με πολύ χαρά να έρθουν στην ΝΔ, εφόσον έρθουν και εγγραφούν μπορούν να δραστηριοποιηθούν. Θέση στη ΝΔ έχουν όσοι εγγραφούν και ψηφίσουνε. Να συγχωρήσουμε ο ένας τον άλλον. Θα κολλήσουμε σε αγκυλώσεις και στεγανά θα πρέπει να ξεχάσουμε αγκυλώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον συμπεριέλαβε στην ,εθνική Ελλάδος διαπλοκής», είπε: «Δεν άκουσα ότι ο Τσίπρας με έβαλε στην εθνική διαπλοκής. Να το ξεκαθαρίσει κι αν έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρώην πρωθυπουργό ανέφερε: «Ηταν ψέμα. Δεν μπορεί να λέει το Μαξίμου τι κάνει το κόμμα της αντιπολίτευσης. Δεν είναι δυνατόν να του ψηφίζουμε την συμφωνία και να λέει ότι σκεφτόταν από τις 12 Ιουλίου τις εκλογές».

Αναφορικά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε πως «πρέπει να γίνει κατανοητό πως όταν κάποιος έχει έναν πολιτικό θεσμικό ρόλο είναι αυτός. Και να τσακωθούν δύο θεσμικοί παράγοντες θα πρέπει να μπορέσουν να τα βρουν για το καλό της χώρας. Η ΠτΒ είναι πρόεδρος και θα μείνει μέχρι να οριστεί νέος».

«Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να την ήξερε και να μην την έχει προτείνει. Θα έπρεπε να την άλλαζε. Μας παρουσιάζεται ως ανεύθυνος και αφελής. Δεν γίνεται να μας λέει πως δεν υπολόγισε την δύναμη των τραπεζών. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βαρουφάκη που ήταν επίσης προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα».

«Βασικός υπαίτιος όλων των επιλογών είναι ο Τσίπρας. Εφόσον έκανε τούμπα οι συνεργάτες του γιατί δεν ακολούθησαν;», διερωτήθηκε ο κ. Μειμαράκης.

Οσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη και το σενάριο περί δραχμής δήλωσε: «Εχω να σας πω πως είναι φυσικό και μπράβο του να έχει το δυσμενές σενάριο. Ολα αυτά τα έκαναν οι αρχηγοί των επιτελείων, δεν βάλαμε ανθρώπους από το εξωτερικό ούτε τα φιλαράκια μας. Λεει ο Τσίπρας εγώ έδωσα εντολή και τον καλύπτει. Τον ρωτούσα και δεν απαντούσε αν ήξερε για τους ξένους συνεργάτες. Πολιτικά πρέπει να τον στηλιτεύσω και όσο δεν απαντάει η χειροτερεύει την θέση του. Θα κοιτάξουμε αν θα γίνει εξεταστική επιτροπή για κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Περνώντας στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού υπογράμμισε πως Αλέξης Τσίπρας έχει πολιτικές ευθύνες για όλα και για το μεταναστευτικό.

«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, μια ωρολογιακή βόμβα. Η κυβέρνηση τους καλωσόρισε, έλεγε ελάτε. Αν είχε εφαρμόσει αυτά που λέγαμε, αν είχαν φυλάξει τα σύνορα και έλεγχαν τις ροές θα ήταν αλλιώς», επεσήμανε.

«Θέλω να ρωτήσω την θέση της Χρυσής Αυγής για το μεταναστευτικό. Θεωρώ ότι δεν έχει πολιτικές οι οποίες θα βοηθήσουν στη μείωση των μεταναστευτικών ροών».

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο εκλογικός στόχος της ΝΔ, απάντησε: «Οταν πας στη μάχη πας για να κερδίσεις, να σαι πρώτο κόμμα έστω με μια ψήφο. Πριν από έξι μήνες η ψήφος προς τη ΝΔ ήταν καταδικαστική, είναι δύσκολο να αλλάξει»

«Οι Έλληνες οφείλουν να εξετάσουν τα πεπραγμένα του εξαμήνου. Πιστεύω πως αν και είναι δύσκολο να αλλάξουν γνώμη, πιστεύω πως θα τους πείσουμε. Αυτή την εβδομάδα λέγαμε γτ να πάμε σε εκλογές. Την επόμενη θα είναι καταγγελτικός απέναντι στον Τσίπρα. Μετά θα πάμε στη ΔΕΘ και θα πούμε συνολικά το πρόγραμμά μας και μετά θα εστιάσουμε σε αυτό», τόνισε.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: