Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Πρωθυπουργός-καρικατούρα που πάσχει από το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης"!

ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ

Πανελλήνιο σοκ και παγωμάρα από την πρωτοφανή επίθεση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στον έλληνα πρωθυπουργό και "σύντροφό" της Αλέξη Τσίπρα.
Η πρόεδρος της Βουλής παρουσίασε τον πρωθυπουργό σαν καρικατούρα της Τρόικας αφήνοντας να εννοηθεί ότι...
πάσχει από το Σύνδρομο της Στογχόλμης όπου το θύμα ερωτεύεται τον θύτη-απαγωγέα του!
Αναφερόμενη στα λεγόμενα του πρωθυπουργού «περί δυσαρμονίας κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής» είπε ότι «οποία δυσαρμονία προκύπτει η ίδια θα την απέδιδε σε εκείνους οι οποίοι υλοποιούν εκβιασμούς σε βάρος του λαού. Εκτός και εάν φτάσαμε στο δεύτερο επίπεδο του εκβιασμού στο οποίο ο εκβιαζόμενος νομίζει πως υλοποιεί τον εκβιασμό με τη βούλησή του...» ανέφερε με νόημα.
Λες και ωσάν ο  πρωθυπουργός να  πάσχει από το Σύνδρομο της Στογχόλμης!!!
Και συνέχισε στο ίδιο τέμπο αυθάδειας με τον πρωθυπουργό πλέον να καλείται να ξεμπερδεύει μαζί της-εκτός κι αν δικαιώσει την Κωνσταντοπούλου με την αβουλία του και την ατολμία του να την καρατομήσει παρά το διαρκές χλεύασμα προς το προσωπό του.
«Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως υφυπουργείο της κυβέρνησης» πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής.

Εκτίμησε επίσης ότι δεν υπάρχει δυσαρμονία όταν ο πρόεδρος της Βουλής «περιφρουρεί την κοινοβουλευτική διαδικασία και τις αρχές του Συντάγματος και της Δημοκρατίας».


«Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το πόρισμα για το χρέος» διεμήνυσε επίσης στη μακρά συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του εξαμήνου της Βουλής η Ζωή Κωνσταντόπουλου.

«Δεν έχει τύχει της δέουσας αξιοποίησης το πόρισμα της Επιτροπής του Δημοσίου Χρέους. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να το αξιοποιήσει, και δική μου να την πιέσω για να το αξιοποιήσει» παρατήρησε.

Αφήνοντας αιχμές για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός είχε συμμεριστεί την αναγκαιότητα της Επιτροπής Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους». «Παρέστη και στις δυο συνεδριάσεις και στην εναρκτήρια συνεδρίαση και στη συνεδρίαση ανακοίνωσης των προκαταρκτικών πορισμάτων. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αναγνώρισαν το έργο της τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής. Παρά πολλά μέλη της κυβέρνησης εμπράκτως συνεισέφεραν» τόνισε.

Επιτέθηκε δε στον Δημήτρη Μάρδα λέγοντας ότι για το θέμα του πορίσματος «άλλαξε γνώμη», και κάνοντας λόγο για ατυχείς, αντιφατικές και μη προσήκουσες δηλώσεις που δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση και αυτονοήτως χαρακτηρίζουν εκείνον ο οποίος τις έκανε».

«Παράνομο, επαχθές και επονείδιστο» χαρακτήρισε το ελληνικό δημόσιο χρέος η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του εξαμήνου της Βουλή. Παρεμβαίνοντας στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η κ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε τη μη αποπληρωμή του χρέους.

«Είχα αναφερθεί στην ανάγκη λογιστικού ελέγχου και διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» τόνισε, εκθειάζοντας το έργο της επιτροπής με «επιστράτευση προσώπων εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας».

«Τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής» σημείωσε, κατηγορώντας εκ νέου τους δανειστές ότι «εκβιάζουν το κοινοβούλιο».

Η πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε εκ νέου με δριμύτητα κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα κατηγορώντας για έλλειψη συνεργασίας τόσο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Όπως ισχυρίστηκε, ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενο το τραπεζικό απόρρητο.
«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος»,σημείωσε χαρακτηριστικά.


«Η κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για τον διακανονισμό που υπέγραψε με την Siemens ως υπουργός Οικονομικών είναι μια από τις προτεραιότητες της μετά το δεκαπενταύγουστο» τόνισε στο πλαίσιο αυτό.

Η κ. Κωνσταντόπουλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δημοψήφισμα παρουσιάζοντας το ως κορυφαία δημοκρατική πράξη του λαού μας, προσθέτοντας ότι έγινε οργιώδης παραβίαση της απόφαση του λαού και για αυτό έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Μάρτιν Σουλτς.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο επίσης για «εξόχως πολιτικές παρεμβάσεις του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής» σχολιάζοντας την έκθεσή του που ασκούσε κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία. Χαρακτήρισε δε ως «μικροπολιτικό σημείωμα» την έκθεση.

Χαρακτήρισε επίσης εκ νέου τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ως «τρόικα εσωτερικού» που επιθυμεί την παράιτησή της από την προεδρία. «Μπορεί όποιος θέλει να υποβάλει πρόταση μομφής, δεν είμαι διακοσμητική» σημείωσε. 

«Δεν συμμερίζονται όλοι και όλες την ανάγκη να δουλεύει η Βουλή για τον πολίτη» δήλωσε δε η κ. Κωνσταντοπούλου.


Παράλληλα, η πρόεδρος της Βουλής, υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει και πρωτοβουλία για το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: