Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Στη Βουλή πριν τον Δεκαπενταύγουστο η συμφωνία, ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και εκλογές τέλος Σεπτεμβρίου!


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες και ημέρες αναφορικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς που θα ξεκλειδώσει και μια σειρά ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσουν σε προσφυγή στις κάλπες το πιθανότερο μέχρι το... τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και αν δεν υπάρξει κάποια δραματική ανατροπή, η συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχει επιτευχθεί μέχρι τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στόχος της κυβέρνησης είναι...
η συμφωνία, το νέο μνημόνιο, να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Αυγούστου, να πάει το νομοσχέδιο στις Επιτροπές και την Πέμπτη, 13 Αυγούστου να περάσει και από την Ολομέλεια.
Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για ένα έκτακτο Eurogroup ίσως την Παρασκευή που θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου, ύψους 20 ίσως και 25 δισ. στις 18 Αυγούστου. Έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.
Αν όλα κυλίσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τότε ανοίγει και ο δρόμος για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε άμεσο ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια σε εκλογές – εξπρές. Για αυτό άλλωστε και η εντολή που έχει δώσει στα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών στην Αθήνα είναι «κλείστε την συμφωνία για να προχωρήσουμε».
Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει την καταψήφιση του Μνημονίου από την ομάδα Λαφαζάνη και να επιχειρηματολογήσει ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει την δεδηλωμένη και άρα οι πρόωρες εκλογές είναι επιβεβλημένες προκειμένου να επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα και να μην υπάρξει ακυβερνησία.
Υπό εξέταση είναι αν θα έρθει πιο κοντά το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα πάει για μετά τις εκλογές. Μια πιθανή ημερομηνία είναι 4-6 Σεπτεμβρίου όπου θα γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα και το συνέδριο θα λάβει προεκλογικό χαρακτήρα.
Υπό αυτά τα δεδομένα οι εκλογές φαίνεται να κλειδώνουν στη μία από τις δύο τελευταίες Κυριακές του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις 20 ή στις 27 του μηνός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: