Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Υπάλληλος της ΔΕΗ έγινε καλόγερος στα 40 αφού πρώτα πήρε σύνταξη!

TOΝ ΕΦΑΓΕ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ Ο ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκα για ένα τριήμερο στο Άγιο Όρος. 
Εκεί στην Σκήτη της Αγίας Άννης συνάντησα έναν υπέργηρο καλόγερο που μου είπε ότι έφυγε στα σαράντα του με πρόωρη σύνταξη από τη ΔΕΗ και από τότε ανέβηκε στο Περιβόλι της Παναγιάς, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Πρόωρη σύνταξη στα σαράντα; Κι όμως αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες και κανείς δεν τόλμησε να τα πειράξει...

 
Όταν ο Τ. Γιαννίτσης τόλμησε να παρουσιάσει μιαν έκθεση για το ασφαλιστικό, μια και η κατάρρευσή του ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού, έπεσαν να τον φάνε. Πρώτοι και καλύτεροι οι σύντροφοι του στο ΠΑΣΟΚ. Και όπως ήταν φυσικό ο τότε πρωθυπουργός έκανε γαργάρα την έκθεση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού.
Και να ήταν μόνο αυτό από τα όσα στραβά συμβαίνουν εδώ και πολλές δεκαετίες στον τόπο μας; Με την λογική ότι οι νόμοι ισχύουν για τους άλλους, όχι όμως και γι αυτούς που κατοικοεδρεύουν στην εξουσία πληροφορηθήκαμε ότι ο σαραντάχρονος γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρυχθεί ανυπότακτος. Έφτασε στο σημείο να δηλώνει ψεύτικη διεύθυνση για να αποφύγει την παραλαβή του δελτίου κατάταξης στο στρατό.
Ο εν λόγω κύριος ανήκει στην κατηγορία των αιωνίων φοιτητών που επανήλθαν με το νόμο Μπαλτά, προκειμένου να μην τους χάσουμε από τον χώρο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Έτσι δικαιολογείται και η άποψη του υπουργού Παιδείας, ότι η αριστεία είναι ρετσινιά και στρεβλή φιλοδοξία.

Τώρα μαθαίνουμε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να νομοθετήσουν και με φωτογραφική διάταξη να απαλλάξουν τον μέχρι πρόσφατα λαλίστατο Τάσο Κορωνάκη, που τον χάσαμε εσχάτως από τα τηλεπαράθυρα, από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Στα 16 προαπαιτούμενα, που έχει βάλει υψηλά στην ατζέντα το κουαρτέτο των δανειστών, περιλαμβάνεται και η υποχρέωση διορισμού διοικητών νοσοκομείων με διαφανείς διαδικασίες και όχι ασχέτων από την κομματική λίστα. Είναι δυνατόν τα αυτονόητα να γίνονται μνημονιακές υποχρεώσεις, που κατά περίεργη σύμπτωση ουδόλως προβάλλονται από τα κατά τα άλλα εχθρικά ΜΜΕ; Βεβαίως το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενοι εδώ και δεκαετίες.

Όμως με την διαδικασία των «ημετέρων», ήδη προσλήφθηκαν οι 13 επιθεωρητές Υγείας και άλλοι τόσοι της Παιδείας. Αυτά είναι χάλια μιας αδιόρθωτης πελατειακής πολιτικής, που υπάρχει μέχρι σήμερα, παρά τα όσα συνέβησαν, την τελευταία πενταετία.

Επίσης στα 16 προαπαιτούμενα είναι και αυτό, της δια βίου εξόδου από το δημόσιο, όσων έχουν καταδικασθεί για δωροδοκία. Με διάφορα κόλπα και με την συμμετοχή των συνδικαλιστικών φορέων στα πειθαρχικά συμβούλια, κατάφερναν μέχρι τώρα να επανέρχονται στην υπηρεσία τους επίορκοι του δημοσίου.

Αλλά και στο θέμα των αμυντικών δαπανών, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του ο Π. Καμμένος, υπάρχουν περιθώρια μειώσεων χωρίς να υπάρχει βλάβη στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Από την πληθώρα των στρατηγών που συγκρίνονται σε αριθμό με αυτούς των ΗΠΑ, μέχρι το υπερβολικό πολιτικό προσωπικό, που υπάρχει στα γραφεία αντί με μια μικρή επέκταση της θητείας να καλυφθεί από τους στρατεύσιμους, που στην πλειοψηφία τους είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων.

Δυστυχώς και η νέα κυβέρνηση εμφορείται από την παλιά νοοτροπία σε ότι αφορά τον δημόσιο τομέα. Να μην θίγεται κανείς και να μην γίνουν αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, να μείνουν έτσι παρακμιακά, αναχρονιστικά, γραφειοκρατικά και αντιπαραγωγικά. Το δημόσιο να μην θιγεί έστω κι αν υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του.

Όσο για τον ιδιωτικό τομέα που πληρώνει τα σπασμένα ποιος νοιάζεται. Η πλήρης άπνοια στο εμπόριο, μετά την επιβολή των capital controls, που θα έχει ως αποτέλεσμα και νέα μαζικά λουκέτα, ουδόλως απασχολεί την συγκυβέρνηση, που καταναλώνει τον χρόνο της με τις έριδες εντός των κομματικών τειχών.

Για την ώρα η ελπίδα που υποσχέθηκαν δεν έρχεται η εξουσία τους έχει μεθύσει, με αποτέλεσμα μηδενικό έργο και το κυριότερο κινήσεις, που μας πηγαίνουν πιο πίσω από εκεί που ήδη βρισκόμαστε.
Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
http://kourdistoportocali.com/post/45939/kalogeros

Δεν υπάρχουν σχόλια: