Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Δημοσκόπηση-ανατροπή βάζει φωτιά: ΣΥΡΙΖΑ 24% - ΝΔ 22%

Nikos Libertas / SOOC

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Δημοσκόπηση-ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό βλέπει το φως της δημοσιότητας, 
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου και η μέτρηση της Interview δείχνει ότι πάμε για ένα μεγάλο ντέρμπι στην κάλπη.
Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία είναι μόλις στο 2%... σε δημοσκόπηση της εταιρίας Interview για την «Βεργίνα TV». 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις δυνάμεις του, η Νέα Δημοκρατία πλησιάζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (22-24%), στη Βουλή μπαίνει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με ποσοστό 4.5%, ενώ υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει και το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 24%, με την Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 22%. Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6%, ενώ ακολουθούν Ποτάμι (5,5%), ΚΚΕ (4,5%), ΠΑΣΟΚ (4,5%), Λαϊκή Ενότητα (4,5%), Ένωση Κεντρώων (4%) και οι ΑΝΕΛ (3,5%).



Σημαντικό στοιχείο είναι και έλλειψη συσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται μόλις στο 50%, ενώ αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία η συσπείρωση παρουσιάζεται στο 70% με ανοδικές τάσεις.

Παράλληλα από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι τόσο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όσο και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν μονόδρομο το ευρώ σε συντριπτικό ποσοστό, ενώ οι περισσότεροι ερωτηθέντες θεωρούν λάθος την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές.
 Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: