Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΓΕΝΙΚΗ…ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Γιατί η Μέρκελ ξοδεύει δισεκατομμύρια για να ξανακτίσει τον Γερμανικό στρατό - Το πακέτο με τα «120 μέτρα»


Μεγάλη επένδυση στις ένοπλες δυνάμεις, η οποία θα αγγίζει τα 6 δισ. ευρώ, σκοπεύει να κάνει η Γερμανία τα επόμενα χρόνια.

Οι δαπάνες, σε βάθος 7-8 χρόνων, θα αφορούν τις βελτιώσεις σε υλικό, σχετικά με την ανάπτυξη ελικοπτέρων και αεροσκαφών, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που...
υπάρχουν σε αυτό τον τομέα. 
Σύμφωνα με το Spiegel, που αποκάλυψε το συγκεκριμένο σχέδιο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα θέσει σε εφαρμογή ένα πακέτο «120 μέτρων» τα οποία έχουν στόχο κυρίως την ενίσχυση του προσωπικού και την αύξηση των διαθεσίμων ανταλλακτικών.
Από τα ζητήματα που απασχολούν το υπουργείο είναι τα προβλήματα στα συστήματα ραντάρ των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter και στα μηχανοκίνητα βαρούλκα των μεταγωγικών ελικοπτέρων NH90, που περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητά τους να εκτελούν αποστολές.
germany-army-merkel-630x495
Μάλιστα «μόλις τέσσερα από τα τριάντα εννέα ελικόπτερα» NH90 είναι «διαθέσιμα σήμερα», γράφει το Spiegel επικαλούμενο «εσωτερικές απογραφές» του υπουργείου Άμυνας. Επιπλέον, οι καθυστερήσεις των παραδόσεων του μεταγωγικού αεροσκάφους A400M, που παράγει ο όμιλος Airbus, αυξάνει στο «90%» τους κινδύνους «ανεπάρκειας των δυνατοτήτων τακτικών αερομεταφορών» σε θέατρα επιχειρήσεων.
d33aae6524cacf271c8b13b4e6785a563b269d63a98d62d952b1bb4372bf33cd
Επιπλέον οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν ανησυχίες εντός και εκτός της χώρας για το κατά πόσο η Γερμανία θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο της ηγέτιδας Ευρωπαϊκής δύναμης. Τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα στα σύνορα της Ευρώπης παραμένουν εστίες κίνδυνου και αποσταθεροποίησης για ολόκληρη την ήπειρο και η διπλωματική κόντρα μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου για το ζήτημα του Ελληνικού χρέους φαίνετε να έχει αυξήσει την αίσθηση ανάγκης στην γερμανική ηγεσία για μια περισσότερο αυτόνομη, από τις Η.Π.Α, εξωτερική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: