Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέρρευσε σε μια νύχτα - «Αϊντε» της φώναζαν [βίντεο]

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Σε μια νύχτα κατέρρευσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είδε την πολιτική παρακώλυσης που ακολούθησε να πηγαίνει στράφι καθώς μόλις δύο βουλευτές στήριξαν την πρότασή της, με αποτέλεσμα να κατεβαίνει από την έδρα και από κάτω να της φωνάζουν «άιντε!»

Η ατμόσφαιρα στην Βουλή την Τετάρτη μύριζε «μπαρούτι» από νωρίς, καθώς όλοι περίμεναν τι θα κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να καθυστερήσει τη διαδικασία...



Το πρώτο «καψόνι»
Με την δικαιολογία πως άργησε να ολοκληρωθεί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση (19:30) η διάσκεψη τον προέδρων. Και σαν να μην έφτανε αυτό η κα Κωνσταντοπούλου οριακά δεν τίναξε τη διάσκεψη των προέδρων στον αέρα αφού έκανε έξαλλους τους συμμετέχοντες προτείνοντας η συνεδρίαση της Ολομέλειας να ξεκινήσει στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης, παρότι γνωρίζει πως η διορία που έχει η Ελλάδα βάσει των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ήταν έως την Τετάρτη τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση να έχει περάσει τα μέτρα.
Οπως ήταν αναμενόμενο η πρόταση της Προέδρου της Βουλής προκάλεσε έκρηξη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη να βρίσκεται εκτός εαυτού, αφού η κα Κωνσταντοπούλου δεν του έδινε το λόγο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι να την κατηγορούν πως κάνει τα πάντα για να καθυστερήσει την ψήφιση της συμφωνίας.
Την πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να πάει για την Πέμπτη η ψηφοφορία ψήφισε μόνο ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζερβελής.
Η φίλη της, αντιπρόεδρος της Βουλής Λίτσα Αμανατίδου, αντιπρότεινε τότε να ξεκινήσει η ψηφοφορία την Τετάρτη, αλλά να ολοκληρωθεί αύριο! Την πρόταση αυτή ψήφισαν η κ. Χαραλαμπίδου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι 4 πρόεδροι των επιτροπών που είναι όλοι της Αριστερής Πλατφόρμας και ο Χρήστος Παππάς από τη Χρυσή Αυγή!
Τελικά πέρασε η πρόταση του Νίκου Φίλη να ξεκινήσει στις 8 η ψηφοφορία και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ).
Το σόου στην Ολομέλεια
Αμέσως μετά, στην Ολομέλεια, η πρόεδρος της Βουλής, θέλοντας να κάνει το δικό της σόου, ανέβηκε στις 21:30 στην έδρα, παρότι δεν αναμενόταν.
Κάνοντας την πρωτοφανή κίνηση να θέσει την απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής στην Ολομέλεια της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση της ολομέλειας με το... καλημέρα!
Κατέθεσε αμέσως την δική της πρόταση να κρατήσει η συζήτηση στην ολομέλεια ως την Πέμπτη, παρότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για την κυβέρνηση.
Τον λόγο πήρε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος απέρριψε την πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος αμέσως μετά, έδωσε το λόγο στον Νίκο Μιχαλολιάκο (!) ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση της προέδρου της βουλής.
Οταν έθεσε την απόφαση στο Σώμα οι βουλευτές ξεσηκώθηκαν και αντέδρασαν με κάποια από τα έδρανα να φωνάζει «άιντε».
Ποια φώναξε «άιντε»;
Η πρόεδρος της Βουλής καθώς μιλούσε διέκοψε και με έντονο ύφος είπε «ποια κυρία φώναξε άιντε;». Ηταν η κυρία Αννα Καραμανλή της ΝΔ.
Αμέσως μετά απευθυνόμενη στην βουλευτή της ΝΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Κυρία Καραμανλή ψηφίζουμε δι' ανατάσεως της χειρός».
Από τα βέλη της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν γλίτωσε ούτε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στην οποία είπε, με το γνωστό της ύφος: «Είπατε κάτι κυρία Μπακογιάννη;».

Η ταπεινωτική αποκαθήλωση από την έδρα
Μέσα σε πανδαιμόνιο και μετά την ταπεινωτική ήττα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου το πήρε απόφαση: «Αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ως τις 12 τα μεσάνυχτα» ολοκλήρωσε και κατέβηκε από την έδρα, καλώντας τον Β' αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο να πάρει την θέση της στο προεδρείο.
Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλοντας να πει την τελευταία λέξη, ευχήθηκε «αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτό τον τρόπο» προκαλώντας νέο γύρο έντονων διαμαρτυριών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.
Καθώς κατέβαινε από την έδρα η Πρόεδρος της Βουλής, οι περισσότεροι βουλευτές χειροκροτούσαν, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος της φώναξε: «Πού πας; Μην ξεχάσεις να παραιτηθείς!».
Ο καυγάς στο ασανσέρ με την Καραμανλή
Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία της προηγούμενης Παρασκευής η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχεδόν προπηλάκισε την Αννα Καραμανλή στο ασανσέρ της Βουλής. Το περιστατικό συνέβη όταν η Πρόεδρος της Βουλής μπήκε στο ασανσέρ με δυο συνεργάτες της και όταν πήγε να μπει η Άννα Καραμανλή της ειπε:«Δεν μπορείτε να μπείτε».Βέβαια επειδή δεν υπάρχει κανονισμός που να λέει πως το ασανσέρ όταν είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλον, η Αννα Καραμανλή την αγνόησε και μπήκε στο ασανσέρ για να της απαντήσει η κυρία Κωνσταντοπούλου:
«Στο σπίτι σας δεν σας μάθανε τρόπους».Η κ. Καραμανλή δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση της κυρία Κωνσταντοπούλου και της απάντησε :«Οι γονείς μου με μάθανε να σέβομαι και να με σέβονται».
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: