Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Ο Τσίπρας ετοιμάζει νέο «προγραμματικό συμβόλαιο» και ο Λαφαζάνης… μανιφέστο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που προμηνύονται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η διάσπαση του κόμματος θεωρείται θέμα ημερών.

Αύριο στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, όπου αναμένεται να... αποφασιστεί η σύγκληση συνεδρίου για τον Σεπτέμβριο, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η ανοιχτή συγκέντρωση της Αριστερής Πλατφόρμας με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η πρόθεση του Τσίπρα
Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι το συνέδριο να είναι έκτακτο, δηλ. να εκλεγούν νέοι σύνεδροι και όχι διαρκές, που θα πραγματοποιείται με τους υπάρχοντες συνέδρους. Στόχος, άλλωστε, είναι ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ των 20.000 μελών και του 6% να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό» ΣΥΡΙΖΑ του 36%. Γι” αυτό και πριν από το συνέδριο οι οργανώσεις θα ανοίξουν στην κοινωνία.

Στο συνέδριο θα αποφασιστεί ένα νέο «προγραμματικό συμβόλαιο» που θα λαμβάνει υπόψη του και την υλοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης του μνηνονίου που θα έχει ψηφιστεί με τους δανειστές. Η Αριστερή Πλατφόρμα θα πρέπει εν συνεχεία να αποφασίσει εάν θα υλοποιήσει τις αποφάσεις ή εάν θα αποχωρήσει και θα ιδρύσει νέο κόμμα. «Εγώ δεν διώχω κανέναν. Μόνοι τους θα πάρουν την ευθύνη εάν θα φύγουν ή εάν θα μείνουν» είπε πρόσφατα σε σύσκεψη με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός.

Μανιφέστο ετοιμάζει ο Λαφαζάνης
Η ανοιχτή συγκέντρωση στο κλειστό του Πανελληνίου λαμβάνει χαρακτήρα «μανιφέστο» για τους «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον τελευταίο σύμφωνα με συνεργάτες του να ετοιμάζει εκτός των άλλων μία αναλυτική παρουσίαση της επόμενης ημέρας της ρήξης σε περίπτωση μη υπαναχώρησης των δανειστών, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο έντονη «αυτονομιστική» χροιά στην εκδήλωση. Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προετοιμασίες και η κινητοποίηση για την εκδήλωση της Δευτέρας είναι πυρετώδεις στις τάξεις της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς στόχος των ιθυνόντων είναι η μαζική προσέλευση κόσμου ως επίδειξη δύναμης προς το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου.

Στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη λαμβάνουν υπόψη τους τα σενάρια για «εκλογικό αιφνιδιασμό» από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, με τη μη συμπερίληψή τους στις εκλογικές λίστες και επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: