Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Στα τέσσερα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Σπρώχνοντες και σπρωχνώμενοι βουλευτές όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου (πλην του ΚΚΕ με την απολύτως σταθερή και σαφή θέση του) θα ξημερωθούν και πάλι απόψε στο Κοινοβούλιο.

Για να υπερψηφίσουν -αναγκαστικώς- τα ογκώδη προαπαιτούμενα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν αργότερα στο τρίτο και φαρμακερό Μνημόνιο με την υπογραφή της αριστερής κυβέρνησης του...
πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, που στο μεταξύ θα έχει χάσει τη δεδηλωμένη, καθώς και ικανό αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, προτιμούν το Grexit και ως εκ τούτου συνοδοιπορούν, από διαφορετική αφετηρία, με τον κ. Σόιμπλε και τους πλέον συντηρητικούς και αντιδραστικούς κύκλους της Ευρώπης και της Γερμανίας.

Ακόμα και όταν θα έχουν υλοποιηθεί, τις πρώτες πρωινές ώρες, όλες αυτές οι τραγελαφικές, εξόχως ασαφείς και επικίνδυνες -πλην όμως μοναδικές- πολιτικές πράξεις, η χώρα παραμένει επί ξύλου κρεμάμενη.

Και τούτο γιατί το ECOFIN πλέον -δηλαδή το σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ και όχι μόνον το Eurogroup των 19 του ευρώ- δηλώνει πολιτικές και νομικές δυσκολίες να βρει τον κατάλληλο τρόπο ενδιάμεσης χρηματοδότησης της χώρας για να αποπληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, προκειμένου να αποφευχθεί ένα μοιραίο γεγονός για την ήδη πτωχευμένη Ελλάδα. Απευκταίο γεγονός που θα άνοιγε πλέον διάπλατα... τη βασιλική οδό προς ένα Grexit.

Το οποίο -ας σημειώσουμε όλοι- από τη στιγμή που τέθηκε σε επίσημη διαβούλευση στα ανώτατα πολιτικά όργανα της Ευρωζώνης και κατ' επέκτασιν της ΕΕ, δεν έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, απλά έχει υποχωρήσει...

Παρά ταύτα, η αποψινή «μητέρα των μαχών» θα δοθεί για να κρατηθεί η κομματική ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κρατηθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, που ευθέως δηλώνουν ότι θα υπογράψουν μέτρα και μεταρρυθμίσεις που μάλλον δεν θέλουν και αδυνατούν να εφαρμόσουν...

Γι' αυτήν την κομματική «ενότητα», άλλωστε, οδηγήθηκε η χώρα σ' ένα μοιραίο δημοψήφισμα, που έριξε στα τέσσερα ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση. Και όμως, σύμφωνα με τις χθεσινές αποκαλύψεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του λαλίστατου, αλλά «ακυρωμένου» υπουργού Οικονομικών του, η κυβέρνηση γνώριζε σαφέστατα από τον περασμένο Μάρτιο, διά στόματος Σόιμπλε, ότι έχει αρχίσει το σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Και αντί να χτυπήσει red alert στην κυβέρνηση, προκειμένου να εξουδετερωθεί ο ορατός κίνδυνος και να υπάρξει μια «έντιμη» λύση στο ελληνικό πρόβλημα, όσο ήταν καιρός, η Αθήνα άρχισε τα «καουμποϊλίκια» προς το Βερολίνο και την Κομμισιον, έστειλε στο πυρ το εξώτερον την πρόταση Γιούνκερ, για να καταπιεί αμάσητη μια σκληρή συμφωνία και ένα ταπεινωτικό τρίτο Μνημόνιο και 40 και πλέον δισ. ζημιά.

Με τις υγείες μας, λοιπόν.


Κύρα Αδάμ

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: