Η ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ

Μπορεί το Κόμμα της Δραχμής να μετράει μια σοβαρή απώλεια στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα-μετράει όμως και μια νίκη καθώς ο Πρίγκιπας Βαρουφάκης είναι το νέο πουλέν του την ώρα που η Κωνσταντοπούλου καταστρώνει τα σχέδιά της.Aπό το 2001 έως το 2009 είχαν βγει από τη χώρα πάνω από 300 δις ευρώ. Προσθέστε κι άλλα 200 δις ευρώ που βγήκαν την τελευταία 5ετία και θα διαπιστώσετε πως...
το κόμμα της δραχμής είναι πανίσχυρο.
500 δις ευρώ που στην πλειοψηφία τους είναι κλοπιμαία από τον ελληνικό λαό βρίσκονται εκτός χώρας και αναζητούν τον πολιτικό ηγέτη που θα ηγηθεί της επικής επιστροφής.
Η ιδέα ότι θα μπορούσαν να εξαγοράσουν τα πάντα στην φτωχοποιημένη και ίσως και διαμελισμένη Ελλάδα πολύ ελκυστική. Μεγάλο μέρος των κατόχων των 500 δις ευρώ είχαν ποντάρει στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και πιο συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα. Πίστευαν ότι με τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου η επιστροφή της δραχμής θα ήταν θέμα χρόνου.
Ο Τσίπρας που ωε τώρα έχει δείξει άγριο ένστικτο πολιτικής επιβίωσης δεν άργησε να αντιληφθεί ότι το επιχειρηματικό λόμπι που τον αγκάλιασε για να τον χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο επιστροφής στη δραχμή, ήταν κοινοί και τιποτένιοι μαφιόζοι. Μύριζαν τα χνώτα τους νταβατζιλίκι και εκβιασμούς.
Κάποια στιγμή ο Τσίπρας τρόμαξε από τους μαφιόζους της δραχμής-είπαμε τουλάχιστο 500 δις ευρώ είναι παρκαρισμένα σε τράπεζες και θυρίδες του εξωτερικού και μαγεμένος από τα ευρωπαικά σαλόνια τούς γύρισε την πλάτη και αποφάσισε(προς τιμή του) να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ.
Στο μεταξύ είχε κάνει την εντυπωσιακή εμφάνισή του το άστρο του Βαρουφάκη. Ο παγκόσμιος αστέρας Βαρουφάκης δεν άργησε να γίνει το νέο αγαπημένο πουλέν της δραχμής. Μάλιστα όταν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε να διορίσει σε πόστα κλειδιά και κάποιους καζινάδες ώστε με το που θα επιστρέφαμε στη δραχμή το κράτος να αποκτούσε τον έλεγχο του τζόγου ευρύτερα. Ο Βαρουφάκης λοιπόν είναι το νέο ποντάρισμα του λόμπι της δραχμής και ο ίδιος δείχνει να το απολαμβάνει.
Εξοργίστηκε βέβαια για την απώλεια της υπουργικής καρέκλας που του επέτρεπε να σχεδιάζει την επιστροφή σε άλλο νόμισμα όπως απεκάλυψε σε αυστραλιανό ραδιόφωνο και επιβεβαίωσε στον Real.fm>
Μιλώντας λοιπόν το βράδυ της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.fm και ερωτηθείς σχετικά με τα όσα είπε περί σχεδίου Grexit ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι με εντολή του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και με πλήρη γνώση της διαπραγματευτικής ομάδας, δημιουργήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών μια μικρή ομάδα που «έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κάθε σοβαρό υπουργείο». Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας σε άλλη συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Αυστραλίας είπε πως η ομάδα αυτή «θα έπρεπε να δημιουργηθεί»!

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιέγραψε στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό τις μυστικές προετοιμασίες της ελληνικής κυβέρνησης για να εκτυπώσει δραχμές, σε περίπτωση που η χώρα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ.

«Ως υπεύθυνη κυβέρνηση γνωρίζαμε ότι υπήρχε μια σημαντική συμμαχία στην Ευρώπη να μας πετάξουν έξω. Έπρεπε να έχουμε μια μυστική μικρή ομάδα ανθρώπων και ένα σχέδιο σε περίπτωση που ήμασταν έτοιμοι να βγούμε εκτός Ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά. Ηταν τόσο μυστικό το σχέδιο που το Crash  του Τράγκα εμφάνιζε τον Καμμένο να δηλώνει στον Αμερικανό Πρέσβη πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φουλάρει τα ATM's με δραχμές!


Λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας στον Real.fm ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πως αφού ο κ. Σόιμπλε ήθελε Grexit, τότε η κυβέρνηση έπρεπε να αντιδράσει υπεύθυνα και να εξετάσει κάθε σενάριο, τονίζοντας ότι είχε δημιουργηθεί είχε δημιουργηθεί μια ομάδα για να εξετάσει το σενάριο αυτό και εμπλέκοντας μάλιστα τους κ.κ. Τσίπρα και Δραγασάκη στα σχέδιά του για έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα.

«Μία υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάζει τι γίνεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Με εντολή πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με την πλήρη γνώση της διαπραγματευτικής ομάδας, στο υπουργείο μου δημιουργήθηκε μία ομάδα 4-5 ατόμων, τα οποία έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνει κάθε σοβαρό υπουργείο Οικονομικών υπό αυτές τις συνθήκες. Εάν μας κλείσουν τις τράπεζες, πως θα αντιδράσουμε. Εάν θα προσπαθούσαν να μας ωθήσουν εκτός της πόρτας της Ευρωζώνης, ποια θα ήταν τα βήματα που θα πρέπει να πάρουμε», είπε.

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό περιοδικό New Statesman, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά ότι στις 5 Ιουλίου, την ώρα που τα πλήθη γιόρταζαν την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, έξι μέλη της κυβέρνησης κλήθηκαν να ψηφίσουν επί του σχεδίου του (παράλληλο νόμισμα).
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε μόνο δύο ψήφισαν υπέρ και τέσσερις κατά, ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι δεν είχε καταφέρει να πείσει τον κ. Τσίπρα και για αυτό -όπως εξήγησε- η αποχώρησή του από την κυβέρνηση ήταν «αναπόφευκτη».

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως η εισήγησή του στην ελληνική κυβέρνηση ήταν να εκδοθεί παράλληλο νόμισμα και να κουρευτούν τα ομόλογα της ΕΚΤ, ενώ υποστήριξε ότι είχε θέσει στην κυβέρνηση το σχέδιό του, αλλά δεν είχε βρει στήριξη. Επίσης, βασικό κομμάτι της συνέντευξης αποτέλεσε η παραδοχή ότι από την πρώτη ημέρα σκεφτόταν το Grexit.

Πιο αναλυτικά, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Grexit ήταν πολύ συγκεκριμένος, απαντώντας: «Ναι, απολύτως. Σκεφτόμουν το Grexit από την πρώτη ημέρα». Ακόμη, σε ερώτηση για τις δυο επιλογές της Ελλάδας, δηλαδή την άμεση έξοδο από το ευρώ ή την έκδοση IOUs, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως δεν πίστευε ποτέ πως πρέπει να πάμε κατ' ευθείαν σε νέο νόμισμα, τονίζοντας ότι η άποψή του ήταν πως αν τολμούσαν να κλείσουν τις τράπεζες, θα έπρεπε να απαντήσουμε δυναμικά χωρίς να περνάμε το σημείο χωρίς επιστροφή.